Mazda3 Sedan: a treia generaţie a compactei se prezintă

de Sebastian Toma
Joi, 04.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a prezentat primele imagini oficiale ale versiunii sedan a compactei sale, Mazda3. Modelul preia numeroase trăsături de design de la fratele său mai mare, Mazda6.

Mazda3 Sedan, berlina compactă a producătorului japonez, a ajuns la a treia generaţie. La scurtă vreme de la prezentarea oficială a hatchback-ului, berlina a fost dezvelită pe internet. Modelul nu prezintă nicio surpriză din punct de vedere estetic, acesta preluând partea frontală de la fratele său cu cinci uşi, iar posteriorul este preluat "la scară" de la Mazda6. Noua generaţie a lui Mazda3 Sedan prezintă în continuare un aspect atractiv, iar interiorul marchează o schimbare în bine, fiind inspirat puternic din cel al lui Mazda6.

Versiunea hatchback a noului Mazda3 va debuta în România în toamnă. Clienţii vor avea de ales între trei motoare pe benzină (1.5 de 100 CP, 2.0 de 120 şi 2.0 de 165 CP) şi unul diesel: 2.2 de 150 de cai putere. Cei de la Mazda vor lansa mai târziu, în cursul carierei de piaţă a modelului lor, şi un diesel de cilindree redusă. Gama completă de motorizări disponibile la startul carierei celui de-al treilea Mazda3 e disponibilă deja în secţiunea Maşini Noi de pe Automarket. Aşa cum este şi normal, Mazda va oferi toate elementele tehnologice disponibile pe versiunea hatchback şi pentru berlină.

Urmareste Automarket
Pe lângă varianta sedan, Mazda plănuieşte să ofere şi o versiune hibridă a compactei sale.
Aceasta va dispune de un ansamblu hibrid cu motor pe benzină şi unul electric şi va fi lansată mai întâi pe piaţa din Japonia. Abia apoi va fi adusă şi în Europa. Mazda3 sedan va trebui să rivalizeze cu Volkswagen Jetta, Renault Fluence şi Opel Astra sedan. Bătălia se va da pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, dar şi în Rusia, acolo unde astfel de modele sunt la mare căutare.

Via Mazda

Comentarii (16)

  • Are portbagaj cam mic, numai 350 l
    14 30
  • Interiorul seamana izbitor cu cel de Renault (Megane, Fluence etc.).
    7 27
  • TC1900
    350 l portbagaj ???
    pacat chiar era pe lista mea , deoarece doresc o masina cu portgaj mai mare .Pt o masina cu lungimea de peste 4.4 m, portbagajul e chiar mic , eu am la astra h 375 l , la o lungime de 4.25 m
    11 16
  • Ex-cep-ti-o-na-la!!!!!!!!!!Vreti un portbagaj mai mare? Luati-va ,,Prima Casa''! Seamnana cu interiorul lui Megane? Este adevarat, ... Renault te poate induce in eroare;chiar seamana cu o masina(4 roti, parbriz etc)Aceasta Mazda este fe-no-me-na-la!Punct!
    37 11
  • 350 l are compacta nu sedanul!
    13 0
  • acum ce sa zic nu cred ca va influenta intr-un fel volumul portbagajului...bine noi romanii suntem invatati sa caram te miri ce obiecte cu masina (aici ma regasesc si eu recunosc) dar cand ai un s8 si sa cari plinte de parchet ,fiind legate de oglinda din dreapta si un tip in spate tine de ele ... nu vorbesc din auzite eram chiar la magazin de bricolaj
    22 0
  • @hmm
    nu scrie niciunde in articol de volumul portbagajului! Pe pagina cu date tehnice Automarket specificatiile sunt pentru varianta hatchback, unde valoarea de 350 e in media clasei.

    Ganditi si voi un pic inainte sa vorbiti/credeti prostii.
    18 0
  • Da, mic portbagajul, nu incape porcul, nu incap nici damingenele cu vin, nici gratarul, nici peturile cu bere sau tiplele cu mici.
    'Ai de capu' nostru.
    22 2
  • In primul rand, nu are cum sa fie doar 350 litri portbagajul la sedan ... sfideaza legile matematicii. Valoarea de 350 litri mai mult ca sigur ca este pentru hatchback. Pentru sedan, inclin sa cred ca valoarea este in rand cu Audi A3 Sedan - 410-430 litri.

    In ceea ce priveste marimea portbagajului, as indrazni sa spun ca e vorba de mentalitatea romanilor care tin sa care dupa ei toate chestiile mai mult sau mai putin utile. Asa eram si eu cu fost masina (Passat B5). Odata ce m-am vazut cu masina care are cam cel mai mic portbagaj de pe piata (SX4 - 270 litri), am invatat ca n-am nevoie de toate trocele in masina, iar pentru concedii sa-mi fac bagajele mai cu cap - asta in conditiile in primii doi ani de utilizare ai masinii au coincis cu primii doi ani de viata ai piticului familiei (deci bagaje multe + carucior + pat pliant), fara a apela la un portbagaj exterior. De abia anul asta am apelat la un 'cosciug' pe masina cand am facut o iesire cu 4 adulti + copil.

    Ca o concluzie, poate ar fi bine sa ne punem cu totii intrebarea daca merita o masina cu portbagaj cat mai mare, pe care sa-l folosim - cumulat - doar o luna-doua pe an (cat plecam d'acasa). Cu toate astea, noi il caram restul de 10-11 luni dupa noi....
    15 1
  • ...nu stiu ce se intampla cu japonezii dar la capitolul motorizari au ramas in urma. honda, toyota si acum mazda, in ultimul an, au schimbat generatiile civic, corolla respectiv mazda 3 dar numai la capitolul design, motorizarile pe benzina au ramas la fel.ce ma surprinde este faptul ca, coreenii au venit tare din urma cu un ceed gt 1.6 t-gdi care pe langa faptul ca multe dotari are si un pret bun. nu cred ca japonezii sunt loviti de criza financiara mai tare ca europenii...posibil sa fie mai zgarciti la capitolul cercetare.astept cu nerabdare anul viitor urmatoarea generatie lancer de la mitsubishi...sper sa ma contrazica.
    6 13
  • TC1900
    dragi comentatori in ale portabagajelor, poate voi nu aveti copii, dar eu am 2 si 350 l un portabagaj e f putin mai ales intr- o vacanta .

    recunosc ca poate info care am preluat-o de la cineva cu 350l e gresita, mai ales pt sedan si mie mi s-a parut ciudat de mica

    iar pt cei cu comentarii cu peturi de bere, gratare si porc in portbagaj, nu pot sa spun decat ca sunteti niste nesimtiti care comentati ca sa va aflati in treaba
    14 15
  • @TC1900 Daca ai doi copii nu te uiti la Mazda 3 hatchback si nici macar la sedan. Exista alta clasa/clase pentru nevoile tale. Arunci cu insulte intr-o discutie in care practic nu ai ce cauta. Mergi la discutiile despre Zafira sau orice alta masina potrivita pentru un familist si lasa-i pe "nesimtiti" in pace.
    E ca si cum te apuci sa intrebi la audi TT cati litri are portbagajul ptr ca tu ai doi copii si ai nevoie de mult spatiu. wtf!?
    In alta ordine de idei daca masina iti pica cu tronc mai conteza cativa litri in portbagaj? Pentru clientii de hatch nu prea cred. Nu mi-a placut un hatch atat de mult de la Brera.
    26 5
  • razvanis
    380 l volum portbagaj are Leon hatchback, si asta sedan are numai 350 ? Pai hatch-ul cat are 200 ?
    6 17
  • ohhhh noooo, spatele ala este atat de frumos incat nu as putea face diferenta intre mazda3 si hiunday i40
    5 8
  • @LUCCI
    Ce e asa exceptional? Asa e cand te dai jos din Logan si te urci intr-o masina normala occidentala, ti se pare exceptional. Pentru mine interiorul este o dezamagire- chiar seamana cu cel de Megane asa cum spune colegul de mai sus.
    2 15
  • Ptr mine exteriorul este o dezamagire ,pur si simplu nu mi place,spatele ala scurt,parca e turtita din spate.Interiorul de megane e mai placut,asta parca e facut din topor,bine ca nu seamana .Meganul e mai interesanta,mai aratoasa oricum............acum ....injurati ma idiotilor ptr ca mi place frantuzoaica mai mult.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru