Mazda3 va avea o variantă sedan şi o versiune hibrid

de Bogdan Mirică
Joi, 27.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunţat că va extinde gama modelului său compact cu o variantă sedan. De asemenea, noua Mazda3 va beneficia şi de o versiune hibridă.

Mazda3 a debutat oficial aseară, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Londra, eveniment la care a luat parte şi Automarket. Debutul modelului compact marchează o nouă pagină importantă în istoria Mazda, care încearcă astfel să revină în forţă în segmentul compact, acolo unde activează în prezent nume mari ca Volkswagen Golf, Renault Megane şi Opel Astra.

Cu ocazia lansării, oficialii japonezi au ţinut să facă lumină şi în ceea ce priveşte extinderea gamei Mazda3 în următorii ani. Aşa cum era de aşteptat, Mazda va continua să ofere şi alte derivate de caroserie ale modelului său compact. Prima dintre ele va fi cea sedan, disponibilă în prezent şi în România.

Mazda3 sedan va trebui să rivalizeze cu Volkswagen Jetta, Renault Fluence şi Opel Astra sedan. Bătălia se va da pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, dar şi în Rusia, acolo unde astfel de modele sunt la mare căutare.

Urmareste Automarket
Pe lângă varianta sedan, Mazda plănuieşte să ofere şi o versiune hibridă a compactei.
Aceasta va dispune de un ansamblu hibrid cu motor pe benzină şi unul electric şi va fi lansată mai întâi pe piaţa din Japonia. Abia apoi va fi adusă şi în Europa.

Alături de planurile pentru Europa, Mazda şi-a exprimat şi intenţia de a oferi un diesel pentru Mazda3 în Statele Unite. Decizia finală va fi luată la finalul acestui an, după ce va fi evaluat succesul versiunii diesel a actualului Mazda6.

Mazda a anunţat că noul model compact va debuta în Europa abia în toamna acestui an, după un debut live în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Comentarii (5)

  • Lipseşte o variantă break! Astfel de variante se vând cel mai bine în Vest. Culmea e că au început să prindă şi la noi odată cu schimbarea unor generaţii (obişnuite cu berlina 1310) şi mai ales a unor mentalităţi.

    Dacă mergi puţin prin Germania una din 3 maşini are caroserie de tip break.
    13 1
  • Cred ca vrei sa spui hatchback..(eu d'astea am vazut prin toata Europa)-adica exact ce e noua mazda 3 acum.

    Apoi, in loc sa apreciem mazda ca se adapteaza preferintelor noastre,ii plangem pe aia din vest.

    Eu vreau sa conduc sedanuri pt ca astea imi plac mie in calitate de Roman si vreau sa platesc benzina 1 leu/l,pt ca tara mea poate si are,nu 5 lei pt ca asa fac si vor aia din vest.

    Mereu vrem sa fim ca altii,iar altii ne dau numai kkt(atat din est cat si din vest)
    11 6
  • Imi displace fata de la Mazda6, este atat de mare incat au trebuit sa o inghesuie pe o latime mai mica. Farurile au fost intoarse la 30 de grade, iar grila principala a fost desenata in cea mai inexplicabila forma, asa incat au tebuit sa mute locasul numarului de inmatriculare in grila, in acel moment nascandu-se o hidosenie...
    1 9
  • @ lorinczi
    Audi face asta (n.f. numarul in grila) de multi ani. Si tot de multi ani vand de rup.

    n.f. - nota forumistului :))
    5 1
  • @@lorinczi
    Cel putin ei o fac elegant (n.f. Audi)
    (n.f. = nota fomfaitului:)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru