Mazda6 a intrat în producţie la uzina Hofu din Japonia

de Sebastian Toma
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie a lui Mazda6 a intrat în producţie la fabrica Hofu din Japonia. Odată cu aceasta, japonezii au prezentat şi prima imagine a versiunii Wagon a noului Mazda6.

Mazda sărbătoreşte intrarea în producţie a noii generaţii Mazda6. Modelul a fost introdus în producţie la fabrica Hofu nr.2 din prefectura Yamaguchi, Japonia, în cadrul unei festivităţi organizate la uzina respectivă. Ceremonia a fost marcată de prezenţa a 500 de persoane, printre care s-a aflat şi Takashi Yamanouchi, Preşedinte şi CEO Mazda. Pe lângă primul Mazda6 de generaţie nouă, echipat cu un motor Skyactiv-G de doi litri, cei de la Mazda au adus pe linia de fabricaţie şi versiunea Wagon a modelului lor de clasă medie.

Noul Mazda6 este primul model care va fi echipat cu sistemul unic de frânare regenerativă Mazda, denumit i-ELOOP. Debutul european al lui Mazda6 va avea loc până la finalul acestui an. Cei de la Mazda plănuiesc să producă aproximativ 120.000 de Mazda6 pe an la uzina din Hofu. Odată cu intrarea în producţie a celei de-a treia generaţii a lui Mazda6, japonezii sărbătoresc 30 de ani de startul producţiei la fabrica Hofu şi zece ani de la debutul primei generaţii a lui Mazda6.

Esential 120.000 de unităţi Mazda6 vor fi produse în fiecare an la uzina Hofu nr.
2 din Japonia.
Noua generaţie a lui Mazda6 va debuta în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Moscova, programat între 29 august şi 9 septembrie. Europenii vor putea vedea maşina abia la Salonul Auto de la Paris, la sfârşitul lui septembrie. Japonezii au ales ca primul exemplar Mazda6 care părăseşte linia de fabricaţie să fie o versiune Wagon, destinată pieţei din Europa, vopsită în roşu.

Via Mazda

Comentarii (6)

  • Pinguinul_nuclear
    Mda,

    Masinuta aceasta,''noua Mazda 6'',ii va rupe pe rivalii ei,la propriu si la figurat.Passatul va fi primul care va fi invins foarte usor,de acest nou model.Passatul este invechit,nu are nimic schimbat la el,mai degraba este un facelift,nu unul nou.Astept si viitorul Accord care dupa cate am vazut eu va fi foarte tehnologizat la interior la fel ca Acura TL.
    29 13
  • Ziceti voi ce vreti dar la noi in Rommania Passatul rullz!!! :)
    13 14
  • Foarte misto designul exterior. Mazda sunt italienii asiaticilor la capitolul asta. Le dau dreptate la ambii de mai sus, insa ideea e ca piata europeana e mai speciala si are o groaza de producatori si e greu sa se impuna in fata Passatului de exemplu (BMW e premium si e in alta oala). Ceea ce e imbucurator e ca la noi in Bucuresti sunt foarte multe Mazda 6 din generatia anterioara. Deci se poate si altceva si aici stiti cu totii la ce ma refer :D
    19 6
  • CHUCK NORRIS
    MAZDA E CU MULT PESTE TOYOTA
    6 5
  • Oare unde or fi fanii triadei?Probabil ca fanii vw-nisti s-au ascuns si cei BMW-isti,la fel.Va este frica asa-i?.Asa se intampla cand apare cate o arma japoneza noua,cu cartuse pe teava,si care vrea sa apese pe tragaci si isi loveasca adversarii ( europeni ),cu fiabilitatea lor.
    7 14
  • Cine da 2 bani pe Ford-ul asta cu haine asiatice?
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru