Mazda6 ar putea primi versiuni Coupe şi MPS

de Sebastian Toma
Joi, 30.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda ia în considerare dezvoltarea unei versiuni coupe a lui Mazda6. Modelul ar putea primi şi o versiune MPS, alături de o eventuală versiune cu tracţiune integrală.

Mazda6 ar putea primi o versiune MPS, alături de o versiune 4x4 şi chiar o versiune coupe. Posibilităţile au fost anunţate de oficialii Mazda în cadrul unor interviuri acordate la Salonul Auto de la Moscova. Coupe-ul a fost anunţat de Akira Tamatani, designerul şef al celor de la Mazda, care a declarat că o asemenea versiune este deja luată în considerare, dar nu a fost luată încă o decizie finală. Tamatani s-a declarat foarte încântat de ideea dezvoltării unei versiuni coupe a lui Mazda6.

Mazda ia în considerare şi o versiune cu tracţiune integrală a noului Mazda6, anunţă Hiroshi Kajiyama, managerul acestui proiect. Kajiyama spune că un sistem de tracţiune integrală este luat în considerare pentru modelul lor de clasă medie, posibilitatea unei asemenea versiuni fiind evaluată de directorii companiei nipone. ”Cred că ar fi o oportunitate puternică pentru noi dacă aducem un asemenea model pe piaţă”, completează Kajiyama.

Un alt interviu acordat de Kajiyama aborda posibilitatea unei versiuni MPS a noului model de clasă medie al niponilor.

Dacă Mazda ar realiza o versiune de performanţă a lui Mazda6, constructorul ar intra pe o nişă interesantă, cu toate că aceasta nu realizează volume deosebite. În cadrul interviului acordat celor de la Auto Express, Kajiyama vorbeşte despre o versiune mai puternică a motorului diesel de top din gama Mazda6, alături de o reducere a masei totale.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Frumos modelul,ce pot sa zic.Mazda impresioneaza ca de obicei.Tare as vrea sa vad si la nissan un astfel de sedan.(pt Eu).Le urez succes japonezilor in aceste planuri de dezvoltare.Desi pretul cred ca va exista si o varianta de baza de 21.000 ,sigur cea din imagini va costa vreo 40.000 ca doar Avensisul costa 34.000.Dar totusi eu as alege mai repede un Subaru Legancy (este o idee mai sportiv).
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru