Mazda6 ar putea reveni ca un model electrificat: numele 6e a fost înregistrat la UE

de Alexandru Monenciu
Marti, 19.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a înregistrat denumirea 6e și logo-ul aferent la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

Actuala generație Mazda6, a treia din istoria acestui model, a debutat în 2012. De atunci a primit două facelift-uri, în 2015 și 2018, dar asta nu a împiedicat-o să fie eliminată din SUA în 2021 și din Marea Britanie în 2023.

Producția este programată să se încheie în aprilie 2024, astfel că viitorul său rămâne incert. Mai multe zvonuri vorbesc despre o nouă generație, bazată pe arhitectura SUV-ului CX-60, așadar, dacă se va întâmpla asta, ar putea fi disponibilă atât cu motorizări termice cât și cu sisteme electrificate de propulsie.

Această idee pare să fie acum întărită și de înregistrarea denumirii 6e la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

Totodată, Mazda a înregistrat și o emblemă 6e, cu un finisaj care imită metalul și fontul deja cunoscut al mărcii japoneze.

Din păcate, aceste două înregistrări nu sunt însoțite de mai multe detalii. Așadar, rămâne de văzut dacă, într-adevăr, va exista în viitor o Mazda6 electrificată.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Diana Șosoacă
    Avem nevoie de toate resursele disponibile în războiul purtat pentru nobila supremație BEV.
    Mazda, ai grijă:
    Să nu rămână doar un deziderat!
    3 4
  • Elektrik
    "ar putea" = Mazda

    Vor, dar nu pot
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru