McLaren 650S Sprint: versiune hardcore a supercarului britanic

de Mircea Meșter
Marti, 12.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă sunteţi un milionar în euro pierdut pe Automarket şi nu ştiaţi ce să faceţi cu următorii 250.000 de euro, vă invităm să comandaţi noul McLaren 650S Sprint, o versiune dedicată celor care vor să-şi stingă pe circuit, în weekend, frustrările adunate prin trafic în timpul săptămânii.

McLaren 650S, supercarul pe care marca britanică l-a scos pe piaţă în primăvara acestui an, va avea o versiune spectaculoasă care va fi prezentată oficial la Concursul de Frumuseţe de la Pebble Beach, California. Numele său oficial este McLaren 650S Sprint şi reprezintă o variantă construită special pentru a fi folosită pe circuit la evenimente private sau pur şi simplu pentru plăcerea de a conduce pe pistă o sportivă de rasă.

Fără a fi ilegal pe şosea, noul McLaren 650S Sprint beneficiază de câteva modificări substanţiale faţă de varianta coupe clasică, printre acestea numărându-se sisteme aerodinamice active care asigură o priză execlentă pe asfalt, o setare specială de circuit pentru sistemul ProActive Chassis Control, un roll-cage, un stingător şi scaune dotate cu centuri cu prindere în şase puncte. Inspiraţia pentru toate acestea vine din versiunea GT3 a lui 650S, aceasta din urmă fiind deja prezentă în curse GT de câteva luni pe întreg mapamondul.

Esential 650 de cai putere dezvoltă motorul V8 Twin-turbo de sub capota lui McLaren 650S Sprint.
Conform celor de la McLaren, noul model oferă "o experienţă GT de circuit mai intensă, fără a-şi pierde însă rafinamentul şi echilibdrul regăsite pe versiunea clasică de şosea".
De altfel, dacă motorul V8 twin turbo de 650 de cai putere şi transmisia cu şapte trepte şi dublu ambreiaj rămân aceleaşi (cu modificări minore, cum ar fi sistemul de răcire), noua versiune beneficiază în continuare de elemente de confort precum sistemul de climatizare, piesă care pe o variantă pură de circuit ar fi eliminată încă de la stadiile incipiente ale proiectului.

Preţul setat de McLaren pentru un exemplar 650S Sprint este de 250.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru