McLaren 765LT: motor V8 cu 765 CP și 0-100 km/h în doar 2.8 secunde

de Cornel Șocariciu
Marti, 03.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren 765LT este cel mai nou supercar dezvoltat de producătorul britanic. Modelul este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri care dezvoltă 765 CP și 800 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.8 secunde, iar repriza 0-200 se desfășoară în doar 7.2 secunde.

În urmă cu câteva zile, McLaren a anunțat că în 3 martie vom face cunoștință cu un model nou din gama Longtail (LT). Producătorul britanic a revenit, iar astăzi a publicat primele fotografii și detalii referitoare la noul 765LT.

Punctul de pornire pentru dezvoltarea noii versiuni a fost McLaren 720S, iar inginerii, tehnicienii și designerii producătorului britanic au pregătit elemente noi de caroserie, o motorizare ceva mai puternică și o structură mai rigidă.

Sub capota lui McLaren 765LT se află motorul V8 de 4.0 litri care acum dezvoltă 765 de cai putere la 7.500 rpm și 800 Nm la 5.500 rpm. Resursele sunt gestionate de o transmisie cu șapte trepte și trei moduri de funcționare: Comfort, Sport și Track. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în doar 2.8 secunde, în timp ce repriza 0-200 km/h are loc în 7.2 secunde. Conform oficialilor producătorului britanic, sfertul de milă este parcurs în mai puțin de 10 secunde, în timp ce viteza de top se oprește în dreptul valorii de 330 km/h.

Spre deosebire de versiunea 720S, noul 765LT este mai ușor cu 80 de kilograme, masa totală anunțată de McLaren fiind de 1.229 de kilograme.

Pentru a obține această valoare, britanicii au optat pentru o serie de elemente de caroserie din fibră de carbon (splitter-ul frontal, accesoriile de la nivelul spoilerelor, pragurile laterale, aripa spate activă și difuzorul). În plus, sistemul de evacuare este fabricat din titan.

Pentru un comportament dinamic orientat și mai mult către performanțe, britanicii au optat pentru modificarea suspensiilor și a algoritmului sistemului Proactive Chassis Control II.

La interior, britanicii propun o mulțime de accesorii din fibră de carbon și elemente acoperite cu Alcantara. Standard, McLaren 765LT nu este echipat cu aer condiționat sau cu un sistem audio, însă clienții pot opta în mod gratuit pentru instalarea celor două echipamente. Britanicii menționează că scaunele sport fabricate din materiale ultraușoare disponibile pe McLaren Senna vor putea fi comandate și pe noul 765LT.

Noul McLaren 765LT va fi produs în doar 765 de unități, livrările urmând să demareze în luna septembrie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru