McLaren caută finanțare pentru a traversa criza COVID-19: guvernul ar fi refuzat un credit de 150 de milioane de lire sterline pentru britanici

de Paul Cosma
Vineri, 15.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunțat că explorează variante de finanțare care să permită companiei să traverseze criza COVID-19. Presa britanică susține că producătorul din Woking vrea un împrumut de 275 de milioane de lire sterline.

Formula 1 și-a trimis în șomaj temporar, până la sfârșitul lunii mai, circa jumătate dintre angajați, în timp ce președintele și membrii consiliului de conducere au salariile reduse.

McLaren s-a numărat printre primele echipe care au recurs la șomaj parțial și scăderi salariale pentru conducere și piloți, cu scopul de a limita impactul economic generat de pandemia de coronavirus.

Constructorul britanic are însă nevoie de bani ca să depășească această criză și se află în căutarea unor surse de finanțare, după cum a confirmat purtătorul de cuvânt.

“McLaren și alte companii britanice au fost puternic afectate de pandemie și, astfel, explorăm diferite opțiuni de finanțare care să ne permit să depășim aceste întreruperi pe termen scurt ale business-ului,” a explicat oficialul McLaren, fără alte detalii.

Potrivit Sky News, McLaren vrea să obțină fonduri de până la 275 de milioane de lire sterline, după ce guvernul ar fi refuzat să acorde companie un credit de 150 de milioane de lire sterline.

Grupul McLaren numără circa 3.700 de angajați, dintre care 850 lucrează pentru echipa de Formula 1.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru