McLaren exclude lansarea unui hypercar electric: greutatea bateriilor este cauza amânării acestui proiect

de Paul Cosma
Miercuri, 04.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren susține că lansarea unui hypercar electric este exclusă, pentru moment, din cauza greutății bateriilor și pentru că performanțele obținute nu ar fi pe măsura așteptărilor. Până la un McLaren electric, britanicii se vor concentra pe hibrizii plug-in, a căror pondere în vânzări ar trebui să fie de 50% până în 2022.

Anul trecut, McLaren a prezentat noua strategie Track25, prin care a anunțat că vrea să lanseze 18 modele noi până în 2025, efort ce va mări producția actuală cu aproape 75%.

Astfel, britanicii vor ajunge la o producție anuală de circa 6.000 de mașini în următorii 7 ani. Acest plan deosebit de îndrăzneț va avea în spate o investiție de circa 1.2 miliarde de lire sterline.

Obiectivul principal este ca fiecare model din gamă să aibă cel puțin o versiune hibridă. McLaren speră ca hibrizii săi să aibă o pondere de 50% din vânzările totale, până în 2022.

Varianta unui hypercar electric este și ea evaluată de McLaren, însă, deocamdată, ideea este exclusă din cauza greutății suplimentare a bateriilor.

Oficialii constructorului spun că această greutate în plus ar afecta performanțele mașinii și nu ar permite dezvoltarea unui model care să respecte filozofia companiei.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru