McLaren MP4-12C Sprint, surpriza britanicilor la Goodwood

de Bogdan Mirică
Joi, 11.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va expune în cadrul Festivalului de la Goodwood versiunea MP4-12C Sprint, poziţionată între modelul de serie şi derivatul pentru circuit GT3. Noul model vine cu 625 de cai putere şi se dedică exclusiv circuitului.

Pentru a umple golul dintre versiunea de serie a lui McLaren MP4-12C şi varianta de circuit MP4-!2C GT3, dar şi pentru a oferi celor prezenţi la Goodwood o premieră importantă, constructorul britanic va expune pe gazonul celebrului festival ediţia specială MP4-12C GT Sprint.

După cum o sugerează şi numele, este vorba despre un model dedicat circuitului, construit în jurul aceluiaşi şasiu MonoCell. Puterea este livrată de un motor twin-turbo de 3.8 litri, capabil să ofere nu mai puţin de 625 cai, asistaţi de o cutie cu dublu ambreiaj şi şapte trepte.

Alături de noile resurse, inginerii McLaren au modificat şi suspensia pentru a reduce garda la sol cu 40 de mm şi pentru a putea face echipă perfectă cu pneurile de competiţie. Pneuri Pirelli slick, montate pe jante OZ de 19 inch, în spatele cărora se ascund discuri din carbon ceramic.

Esential 625 de cai putere oferă noul McLaren MP4-12C GT Sprint.
230.000 de euro va costa MP4-12C GT Sprint.
20 de exemplare MP4-12C GT Sprint vor fi produse în fiecare an.
La interior, pilotul va interacţiona cu maşina prin intermediul a trei moduri diferite de funcţionare.
Acestea modifică intervenţia ESP-ului, reglarea amortizoarelor şi rigiditatea. Nu lipsesc ranforsările cerute de FIA, scaunele de tip scoică cu centuri în şase puncte şi un sistem de aer condiţionat extrem de uşor. Inserţiile din fibră de carbon sunt şi ele prezente la nivelul bordului, care găzduieşte un ecran informativ digitalizat.

La nivel aerodinamic, publicul face cunoştinţă cu un spoiler frontal nou, cu o capotă retuşată, inspirată de fratele mai mare, GT3 şi un eleron de mari dimensiuni.

McLaren a anunţat că MP4-12C GT Sprint va avea un preţ de peste 200.000 de lire, echivalentul a peste 230.000 de euro. Producţia va fi limitată la doar 20 de exemplare pe an.

via McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru