McLaren nu exclude lansarea unui SUV: "Dacă aveţi bani, putem construi orice"

de Daniel Popescu
Joi, 03.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de maşini sport McLaren nu exclude lansarea unui SUV cu patru locuri în viitor. "Dacă aveţi bani, putem contrui orice", spune designerul producătorului britanic.

Dacă veniţi la MSO, vă putem construi ceva nou, vă putem creşte sau scădea puterea. Putem construi orice, dacă aveţi bani pentru asta.

Robert Melville
Designer-sef McLaren
McLaren este un producător recunoscut pentru maşinile sale sportive, însă tendinţa ultimilor ani pentru astfel de companii este extinderea portofoliului şi către alte segmente de piaţă, cel al SUV-urilor fiind unul dintre cele mai atractive datorită cererii ridicate de pe piaţă.

Prin urmare, nu este o surpriză că nici McLaren nu pare să mai fie imună la astfel de cerinţe, întrucât designerul şef Robert Melville afirmă că există posibilitatea lansării unui SUV. O astfel de producţie s-ar realiza însă prin intermediul diviziei McLaren Special Operations (MSO), care se ocupă de proiecte speciale.

"În ultimii ani, cei mai mulţi oameni de la McLaren au fost întrebaţi la un moment dat despre SUV-uri, maşini cu patru locuri sau motociclete. Dacă veniţi la MSO, vă putem construi ceva nou, vă putem creşte sau scădea puterea.

Putem construi orice, dacă aveţi bani pentru asta", explică el.

Totuşi, în opinia sa, lansarea unui SUV cu patru locuri realizat de MSO ar costa "milioane şi milioane de euro", întrucât producţia ar necesita şi dezvoltarea unei noi platforme. Cert este că un astfel de model nu va fi lansat sub brandul McLaren, care va rămâne dedicat maşinilor sportive şi supercarurilor.

Ultima creaţie a celor de la MSO este McLaren P1 GTR (foto), realizat în numai 35 de unităţi, care beneficiază de 987 CP şi are un preţ de aproximativ 2.7 milioane de euro.

Via WorldCarFans

Comentarii (6)

  • someone
    va rog , nu
    4 1
  • @someone

    lasa-i sa faca bani...daca vor un SUV ideea sa-l construiasca sub alt brand ar fi de bun simt. Nu m-as da in laturi sa pun pariu ca ar arata mai bine decat orice alt SUV facut de companiile cu sange albastru (sau care au pretentii de genul asta)

    In alta ordine de idei:
    1. nu cred ca ii dau banii afara din casa
    2. au capacitate de productie limitata
    3. cererea de supersportive e inca ridicata

    Omu' doar lanseaza ideea ca au capacitatea umana de a face ...ORICE
    7 0
  • someone
    @ vianu
    sant sigur ca ar iesi un suv exceptional, atat design ( spre deosebire de bentayga sau urus ), cat si si tehnic , doar au trenul de rulare de la P1.
    ideea mea era ca cei ce fac supersportive sa faca ceea ce stiu mai bine, iar cei ce fac suv-uri sa faca suv-uri. dar sa nu le amestece , ca s-ar putea sa dilueze ambele produse finale. de exemplu, desi nu sant favoritii mei , salut decizia ferrari de a nu face suv-uri, desi tare sant la moda
    8 1
  • atat pot sa zic - https://www.youtube.com/watch?v=H07zYvkNYL8
    3 1
  • @someone

    li se va "dilua" imaginea pentru puristii ca noi. Puristi si.. saraci. Dar imaginea se masoara in CA, din nefericire. Asa ca bogatanilor nu le va pasa de exclusivism, diluare si alte asemenea "balarii"
    5 0
  • someone
    @ vianu
    ai dreptate, si nici nu le va pasa ca posibilul suv nu va avea motor diesel, ci doar un f gurmand sistem hybrid, caci daca dai juma' de milion pe o astfel de masina, nu te mai uiti la detalii nesemnificative cum ar fi consumul. sau cat e setul de anvelope pe 23. pe care o sa le schimbi foarte des
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru