McLaren sărbătorește primul său record de producție: 5000 de mașini în doar patru ani

de Bogdan Mirică
Marti, 03.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren sărbătorește oficial primul său record de producție din era contemporană: 5000 de unități MP4-12C, 625C și 650S asamblate la fabrica sa. Recordul a fost atins în doar 4 ani de la debutul primului MP4-12C.

McLaren a fost unul dintre constructorii care au mizat totul pe un șasiu din fibră de carbon atunci când a decis să dea naștere vechiului MP4-12C. Decizia s-a dovedit inspirată, iar șasiul MonoCell a devenit o soluție aplaudată de specialiști și gustată de clienți. McLaren revenea în forță în segmentul sportivelor.

Asta se întâmpla în urmă cu patru ani, în 2011 mai exact. De atunci și până în prezent, șasiul MonoCell a stat și la baza altor modele, cum sunt MP4-12C Spider și noul 650S, prezentat anul trecut la Geneva. De asemenea, McLaren a lansat și 625C, o versiune mai cuminte a actualului 650S, disponibilă exclusiv pe piața din China. Toate aceste supercaruri au fost reunite într-o singură gamă, botezată Super Series.

La patru ani de la debutul acestei game, britanicii sărbătoresc 5000 de unități produse. McLaren MP4-12C, McLaren MP4-12C Spider, McLaren 650S și McLaren 625C au reușit acest record de producție în doar patru ani, beneficiind de o popularitate ascendentă în rândul publicului din Europa, Asia și Statele Unite.

Esential 5000 de exemplare ale gamei Super Series a produs McLaren.
2011 este anul în care a debutat McLaren MP4-12C.
Exemplarul cu numărul 5000 este un McLaren 650S vopsit în culoarea Volcano Yellow, care urmează să ajungă în garajul unui client din Australia.
Mașina a fost forografiată la finalul liniei de producției alături de predecesorul său, primul exemplar MP4-12C creat de McLaren.

Gama de modele McLaren Super Series se va îmbogăți anul acesta cu un nou membru, așteptat să își facă apariția în cadrul Salonului Auto de la Geneva, luna viitoare. Modelul a fost deja anticipat de un teaser.

McLaren va prezenta în martie un nou model, dedicat puriştilor: 675LT

De asemenea, McLaren își va extinde oferta de produse cu o nouă gamă, poziționtă sub Super Series. Ea se va numi Sports Series și a fost de asemenea anticipată printr-o serie de imagini de tip teaser ale primului model.

Comentarii (1)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Din cele 5000 exemplare, eu doar un singur MP4-12C (suna a MP4 player :))) - acrii strugurii) am vazut.

    Cum a fost cand l-am vazut ?
    Pai a venit finut pe strada in oras ca era aglomeratie, a intrat in sensul girator, si a plecat cartus. In acel moment eu eram langa acel sens si am simtit cum imi vibra corpul cand l-a accelerat de dadea rateuri.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru