Mercedes A-Klasse facelift: modificări importante pentru compacta premium și pentru versiunea A45 AMG

de Bogdan Mirică
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit oficial faceliftul operat pe actuala generație A-Klasse. Modelul compact primește motorizări îmbunătățite, o echipare tehnologică generoasă și o versiune A45 AMG cu performanțe de supercar.

Mercedes a dezvăluit cu ocazia Festivalului de la Goodwood faceliftul actualului A-Klasse. Modelul compact a ajuns deja la jumătatea carierei și avea nevoie de o gură de aer proaspăt, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere tehnologic.

La nivel exterior, modificările sunt totuși destul de timide, cu spoilere ușor restilizate, cu o grilă frontală similară fraților mai mari, cu un design interior diferit pentru blocurile optice și cu lumini LED.

Interiorul se apropie mai mult de cel al lui CLA, dispune de un instrumentar de bord modificat, beneficiază de materiale noi și de ceva mai multe inserții cromate. S-au înmulțit și culorile oferite pentru tapițerie și materiale. Sistemul multimedia beneficiază de suport Apple CarPlay și Android Auto pentru telefoanele mobile cu acest sistem de operare. Opțional, clienții pot comanda acum și un ecran multimedia de 8 inch.

Cel mai economic A-Klasse: 3.5 litri/100 km

Intrarea în gama noului Mercedes A-Klasse va fi asigurată de versiunea pe benzină A160, echipată cu un motor de 1.6 litri, capabil să dezvolte 102 cai putere și 180 de Nm.

Posteriorul a primit și el un design nou la nivelul stopurilor.

Esential 3.5 litri/100 de km este consumul celui mai economic A-Klasse oferit de Mercedes.
102 cai putere oferă cel mai modest propulsor pe benzină oferit pe A-Klasse.
381 de cai putere dezvoltă cel mai puternic A-Klasse, adică versiunea A45 AMG.
4.2 secunde sunt necesare noului A45 AMG pentru a atinge 100 km/h.
Cei care își vor dori un motor diesel vor putea începe căutarea cu versiunea A180 CDI BlueEfficiency, echipată cu motorul 1.5 dCi al Alianței Renault-Nissan.
Agregatul, care dezvoltă 109 cai putere și 260 Nm, este și cel mai economic din gama lui A-Klasse, fiind capabil să livreze un consum de 3.5 litri/100 de kilometri și emisii de numai 89 g/km.
Pentru obținerea acestor cifre, cel de la volan se va ajuta de funcția Eco Display, care oferă indicații prețioase pentru o rulare economică. Funcția va fi disponibilă pe toate versiunile de motorizare ale noului A-Klasse.

Printre celelalte versiuni trebuie să amintim despre A250 și A250 Sport 4Matic, ambele cu 218 cai putere, adică cu 7 cai putere în plus față de ce ofereau înainte de facelift. Tot 7 cai putere în plus a primit și versiunea A220 CDI, care oferă acum 177 de cai.

Patru moduri de rulare

Pe lângă transmisia manuală cu șase rapoarte, oferită în standard, noul A-Klasse beneficiază și de populara cutie automată 7G-DCT, cu șapte trepte, care vine alături de un sistem de launch-control.

Pe lista de opționale se află și funcția Dynamic Select, care ajustează prin simpla apăsare a unui buton răspunsul motorului, transmisiei, suspensiei, direcției și chiar intensitatea climatizării. Cele patru moduri de rulare se numesc Comfort, Sport, Eco și Individual.

Cum era și normal, faceliftul introduce și iluminare completă de tip LED High Performance, precum și o mulțime de sisteme de asistență, capabile să evite accidentele ușoare în oraș, să detecteze starea de oboseală a șoferului și să reducă riscul unui incident pe autostradă, la viteze mari, cu ajutorul pilotului automat adaptiv (funcționează între 60 și 200 de km/h).

Mercedes A45 AMG devine acum și mai puternic

Faceliftul aplicat noului A-Klasse nu putea ocoli nici modelul de performanță, A45 AMG, care dispune acum de și mai multă putere și de performanțe îmbunătățite considerabil.

Motivați de succesul compactei de performanță, inginerii diviziei din Affalterbach au operat o serie de modificări la nivelul motorului pe benzină, de 2.0 litri. Acesta ajunge la 381 de cai putere și un cuplu motor de 475 Nm, cu mult peste ce livra versiunea antefacelift.

Grație acestor resurse, compacta poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.2 secunde, cu 0.4 secunde mai repede decât în cazul vechiului model. În ciuda aportului de putere, consumul rămâne similar, adică doar 6.9 litri/100 de kilometri, iar emisiile se opresc la 169 g/km.

Mercedes A45 AMG este acum și mai puternic.

Ținuta de drum este influențată de AMG Dynamic Select, o soluție întâlnită și pe modelele de performanță mai mari, cum sunt Mercedes C63 AMG și Mercedes AMG GT. Cel de la volan va avea la dispoziție modurile Comfort, Sport, Sport+ și Individual.

Comentarii (4)

  • 381cp din 2l!!! Speechless!
    28 2
  • cam prea devreme acest facelift, masina inca este o aparitie proaspata.
    9 4
  • marcel iures
    deci varianta AMG poate face pipilicutza pe un BMW super sportiv ???? hahaha
    0 1
  • @marcelus
    Si AMG ce este? Nu este o supersportiva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru