Mercedes-AMG ar putea lansa o decapotabilă cu zero emisii

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanță a constructorului german de automobile ar putea lansa, pe viitor, o decapotabilă cu zero emisii. Declarația îi aparține directorului de operațiuni al Mercedes-Benz.

În cadrul Salonului Auto de la Munchen, Mercedes-Benz a prezentat primul model AMG cu zero emisii din istorie. Este vorba despre EQS 53, o versiune de performanță a navei amiral electrice EQS. Aceasta dispune de 761 de cai putere.

Pe viitor, portofoliul Mercedes-AMG ar putea încorpora și o decapotabilă cu zero emisii. Cel puțin, asta dă de înțeles directorul de operațiuni al constructorului din Stuttgart.

"Nu este ușor să construiești o decapotabilă electrică, care să și arate bine. Trebuie să ne punem șepcile de gândit și să proiectăm un roadster electric. Când te gândești la AMG și la transformarea AMG într-o marcă electrică, ne vom gândi cu siguranță și la un cabriolet," le-a declarat Markus Schafer celor de la Top Gear.

Dacă într-adevăr va deveni realitate, această decapotabilă cu zero emisii și emblemă AMG nu le va aduce germanilor un număr record de clienți.

"China nu este o piață pentru decapotabile și în Europa sunt mult mai puțini clienți comparativ cu anii trecuți.

Dar eu cred că este un produs foarte atractiv și emoțional, care întărește marca," a mai spus el.

via Top Gear

Comentarii (3)

  • mircea badea
    SL-e!!
    2 0
  • tehnic, se preteaza, pentru ca pachetul de baterii este foarte rigid si se poate integra in structura caroseriei, nemaifiind nevoie de ranforsari structurale suplimentare pe care o decapotabila termica nu le poate evita.

    dpdv al succesului comercial e discutabil, nu pt ca ar fi electrica si luxoasa si implict scumpa, ci pt ca decapotabilele in general sunt la vale ca vanzari de mai multi ani.
    0 0
  • Seriff
    Penibil
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru