Mercedes-Benz: 130 de ani de la debutul primei mașini de serie din lume

de Tiberiu Safta
Vineri, 05.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz aniversează 130 de ani de când a fost lansat Benz Motor-Velocipede, prima mașină din lume care a fost produsă în serie. Un exemplar al acestui model a fost restaurat recent.

În urmă cu 130 de ani a fost lansată prima mașină care avea să fie produsă în serie. Aceasta era Benz Motor-Velocipede, un model care a fost produs între 1894 și 1902. Pentru a marca cei 130 de ani de la momentul lansării, Mercedes-Benz a restaurat recent un exemplar original și a fost condus în jurul fabricii de la Sindelfingen a mărcii.

Modelul Benz Motor-Velocipede a fost construit la Mannheim, pe vremea când Germania era un imperiu. Primul model de serie din lume primea un motor cu doar un singur cilindru, iar acesta dezvolta numai 1.5 cai putere. Astfel, primul automobil din lume produs în serie atingea o viteză maximă de 20 de km/h.

Doi ani mai târziu, "Velo", așa cum mai era cunoscut, avea să primească un motor mai puternic, precum și o versiune de lux. Aceasta din urmă venea echipată cu: o caroserie alungită, o cutie de viteze cu 3 trepte, tapițerie nouă, un scaun special cu vedere în spate pentru un copil și o manivelă pentru pornirea motorului.

Opțional, erau disponibile anvelope pneumatice.

În cei 8 ani de producție, Benz Motor-Velociped a fost produs în aproximativ 1200 de exemplare. În urmă cu 130 de ani, prețul acestui model era de 2000 de mărci.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • Bruce Lee
    Credeam ca KIA a facut primul automobil!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru