Mercedes-Benz a inaugurat un nou centru logistic lângă București: timpul de livrare a pieselor scade cu 25%

de Paul Cosma, Foto: Mercedes-Benz
Marti, 06.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz România anunță inaugurarea unui nou centru logistic în localitatea Dragomirești-Vale din județul Ilfov. Acesta va deservi cele 46 de service-uri de la nivel național.

România a devenit un punct de interes major pentru industria auto. Totul a început cu relansarea Uzinei Dacia și a continuat cu achiziția Ford a uzinei de la Craiova. Doi producători extrem de importanți au atras o mulțime de furnizori. Acum, la noi în țară se produc de la scaune, până la sisteme Head-Up Display.

În acest context de maturizare a pieței auto din România, Mercedes-Benz și-a dorit o mai bună organizare a serviciilor postvânzare, care au crescut cu 200% în ultimul deceniu. Așa că a inaugurat zilele acestea o nouă bază logistică lângă București. Ea exista într-o formă ceva mai redusă la Oradea, însă eficientizarea activității nu putea veni decât din zona Capitalei.

TEREN DE 30.000 DE METRI PĂTRAȚI

Situată lângă București, noua bază logistică Mercedes-Benz este construită pe un teren de aproximativ 7800 de metri pătrați și are o capacitate de stocare de 23.000 de piese. Terenul pe care se desfășoară activitatea are o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați, deci există și potențialul unei extinderi.

Centrul oferă piese necesare pentru operațiunile obișnuite de reparații și întreținere, precum și pentru tinichigerie, caroserie sau asamblări ale motorului, transmisiei și cutiei de viteze.

Noul centru logistic Mercedes-Benz poate livra aceste componente în timp record către cele 46 de centre de service din toată țara.

Includem aici atât centrele pentru vehicule de pasageri, cât și cele pentru vehicule comerciale, camioane și autobuze.

TIMPUL DE LIVRARE A SCĂZUT CU 25%

Potrivit oficialilor Mercedes-Benz, care au susținut astăzi o conferință de presă, o comandă de piese plasată până la ora 16:00 este onorată până a doua zi la ora 9:00, indiferent de localizarea service-ului în țară. În fiecare seară, 10 utilitare pleacă să livreze componentele în toate colțurile țării. Acestea parcurg aproximativ 12.000 de kilometri.

Centrul logistic de la București are în prezent 31 de angajați. Înainte de a fi inaugurat, a fost nevoie de aproximativ 1000 de zile pentru a fi organizat. Stocul actual a avut nevoie de 35 de zile pentru aprovizionare și alte 90 de zile au fost necesare pentru pregătirea personalului.

Noul centru logistic inaugurat lângă București face parte dintr-o rețea de astfel de amplasamente pe tot cuprinsul Europei. Inaugurarea sa a scăzut timpul de livrare pentru componente și piese cu 25%.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (6)

  • Florin Vasile Căcâțu
    Bravo Mercedes! In 2019 a avut o cifra de afaceri de 2,490,706,749 RON si un profit de 5,194,132 RON(un pic pese un milion de euro). Va dati seama cat impozit pe profit a platit,inca o data,bravo,tii Romania in miscare.
    16 3
  • Apreciem faptul ca nemtii au luat la cunostinta prezenta Romaniei pe harta, dar nu ne-ar dauna si o fabrica ceva mai sanatoasa asa...just saying
    17 1
  • inexorabil
    Este suficient să vă încumetaţi la un simplu “sărci pă gugăl”, pe baza expresiei “probleme Mercedes”, şi atunci nu se poate să nu înţelegeţi de ce băieţii au fost siguri dinainte că…vor da lovitura pe piaţa pieselor de schimb. Desigur, ei se bucură şi de abilitatea de a-i linişti pe fraieri, invocând faptul “preventiv”, fiindcă, nu-i aşa?, “nu se ştie niciodată”.

    Unii dintre aceşti şlefuitori instruiţi (cumva şi înnăscuţi?) ai cuvântului vorbesc chiar cu dezinvoltură despre anomalii tehnice ca fiind “ceva normal” (sau “obişnuit”, precum se menţionează în articolul de faţă).

    Cât despre mentenanţa, într-adevăr, necesară (sau de rutină), nici în această privinţă preţurile nu vor părea vreodată prietenoase, indiferent de nivelul de venit al clientului! N.b. : mă exprim din postura de posesor al unui produs german…”non-premium”.

    În loc de concluzie: volens nolens, din cauza cancerului hegemonic “reducerea costurilor”, vom rămâne cu nostalgia “Merţanului de altădată”. Păi ce altceva să ne permitem?

    PS. Evident că nu încap în discuţie “piesele de rezistenţă” tipic nemţeşti: calitatea (constant înaltă) materialelor şi a asamblării/îmbinării lor, personalitatea unei maşini ca modus vivendi şi incomparabilul în lume comportament dinamic cu impact rutier (sau invers).
    15 0
  • Lucian
    Centru logistic cu piese de schimb pentru mercedes-uri?!?!?!

    Parca mercedes-urile nu se stricau...

    Poate ati vrut sa ziceti centru logistic pentru consumabile Mercedes...
    13 0
  • @Lucian
    Nu prea se mai strica de cand au motoare de Renault de Logan asamblate unele la Mioveni.Noroc cu francezii ca s-au mai uitat un pic la ei si le -a mai dat si masini,Citan,clasa X de la Nissan..
    9 2
  • *le-au mai dat. Motoarele sunt alea de 1.3,1.5 si 2.0.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru