Mercedes-Benz CLA, fratele mai mic al lui CLS, confirmat oficial

de Sebastian Toma
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Mercedes-Benz au confirmat oficial numele CLA, care desemnează o berlină construită pe platforma lui A-Klasse. Modelul va debuta în ianuarie 2013, la Salonul Auto de la Detroit.

Mercedes-Benz CLA, fratele mai mic al lui CLS, a fost confirmat oficial de reprezentanţii companiei germane. Noul model din gama Mercedes-Benz va debuta la Salonul Auto de la Detroit, din ianuarie 2013, exponatul urmând să reprezinte versiunea de serie a lui CLA. Ulterior, Mercedes-Benz va oferi şi o versiune Shooting Break a lui CLA, anunţă reprezentanţii companiei. Cei de la Mercedes-Benz intenţionează să-i confere acestui model o ţinută de drum comparabilă cu cea a lui BMW Seria 3. Pe lângă versiunile cu tracţiune faţă, Mercedes-Benz CLA va avea şi versiuni echipate cu sistemul de tracţiune integrală 4Matic. Există posibilitatea ca modelul să primească şi o versiune AMG, dar această ipoteză nu a fost confirmată încă de reprezentanţii companiei din Stuttgart.

CLA a fost anticipat de conceptul Style Coupe, prezentat la Salonul Auto de la Beijing din acest an. Modelul va fi construit la uzina Mercedes-Benz din Ungaria, urmând să reprezinte o parte importantă din cota de producţie a fabricii respective.

Noul CLA este construit pe noua platformă modulară de la Mercedes-Benz, numită MFA, care a debutat pe noile A-Klasse şi B-Klasse. Încă de la prezentarea conceptului Style Coupe, scopul modelului prefigurat de acesta era clar – o versiune mai mică a lui CLS, pentru a atrage noi clienţi.

Esential 5 centimetri este diferenţa de înălţime între C-Klasse şi conceptul Style Coupe.
Conceptul Style Coupe avea o lungime de 4.64 metri, apropiată de cea a lui C-Klasse, dar are o înălţime mai redusă decât acesta, pentru a amplifica senzaţia de coupe cu patru uşi. O altă diferenţă semnificativă faţă de C-Klasse este optarea pentru o configuraţie cu tracţiune faţă, ceea ce ar marca o premieră în gama Mercedes-Benz la nivelul berlinelor. Există posibilitatea ca noul CLA să fie oferit cu o banchetă spate cu doar două locuri individuale, dar această ipoteză nu a fost confirmată încă.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • De unde vine el?
    4 1
  • ionica
    fara cuvinte splendid
    23 0
  • sper ca nu va veni va exista si varianta 1.5 dci
    5 15
  • kumite
    Ce bine!!!!Cei de peste oceane vor avea in continuare surse de inspiratie.Copy-paste!
    6 1
  • nea caisa
    e urat, vreau 3 bucati va rog!! :)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru