Mercedes-Benz confirmă crossoverul bazat pe platforma lui A-Klasse

de Sebastian Toma
Marti, 17.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Mercedes-Benz au confirmat intenţiile de a construi un crossover pe platforma MFA a lui A-Klasse şi B-Klasse. Modelul va debuta în 2015 şi va fi construit la uzina din Rastatt, Germania.

Mercedes-Benz a confirmat oficial planurile de dezvoltare ale unui crossover pe platforma MFA. Pe lângă acest crossover, nemţii vor construi la Rastatt, un coupe şi un model încă nedezvăluit, totalizând cinci modele noi pe platforma MFA. Cel de-al cincilea model rămâne un secret, dar unele surse susţin că ar fi vorba despre o versiune electrică a lui B-Klasse sau de un roadster compact numit SLA.

Reprezentanţii Mercedes-Benz susţin că noile modele vor fi ”sportive şi emoţionale”, semn că vor ataca nişa de lifestyle a segmentelor cărora le aparţin viitoarele creaţii bazate pe platforma MFA. Viitorul crossover s-ar putea numi GLA şi se va lupta cu Range Rover Evoque. Având în vedere faptul că preia platforma lui A-Klasse şi B-Klasse, crossoverul GLA ar putea să le preia şi motorizările, alături de o parte din elementele interioare.

Fabrica din Rastatt va primi o investiţie în valoare de 600 de milioane de euro, pentru a anticipa cererea pe care o vor înregistra modelele viitoare bazate pe platforma MFA şi pentru a utila liniile de producţie potrivit necesităţilor. Noua generaţie A-Klasse, rival de temut pentru BMW Seria 1, Audi A3 şi Volvo V40, are un preţ de pornire de 24.676 de euro cu taxe incluse pentru versiunea A180 BlueEfficiency de 122 de cai putere pe benzină.

"Ofensiva Mercedes-Benz în segmentul compact premium trece în următoarea treaptă. Cu reţeaua de producţie formată din uzinele din Rastatt şi Kecskemet, avem capacitatea să răspundem cererii majorităţii clienţilor noi şi existenţi ai segmentului compact premium", a declarat Dr. Dieter Zetsche, şeful Daimler AG.

Via Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru