Mercedes-Benz G Code Concept, studiul de design care prefigurează un potenţial crossover de segment B

de Sebastian Toma
Luni, 03.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele imagini şi informaţii ale lui G Code Concept, un studiu de design care prezintă posibilitatea unui crossover mai mic decât A-Klasse.

Mercedes-Benz G Code Concept este un studiu de design care prezintă un crossover cu o caroserie de tip hatchback, propulsat de un motor alimentat cu hidrogen. Hatchback-ul are o caroserie mai mică decât cea a lui A-Klasse şi cercetează posibilitatea lansării unui model mai mic în gama Mercedes-Benz şi cum ar putea arăta acesta. Aspectul exterior al noului model va fi un element crucial pentru succesul său, cei de la Mercedes-Benz având intenţia de a face maşina atractivă pentru tineri. Noul concept de la Mercedes-Benz a fost dezvelit odată cu deschiderea unui centru de cercetare şi dezvoltare al Mercedes-Benz inaugurat în Beijing, China.

Noul concept al mărcii Mercedes-Benz este rezultatul unei colaborări între o echipă a Centrului Avansat de Design din China şi studioul principal al Mercedes-Benz din Germania. Noul G Code Concept adoptă elemente ale actualului limbaj de design al Mercedes-Benz şi intregrează noi forme dezvoltate de cele două echipe de designeri. Cel mai excentric element de design este parbrizul, care pare că îmbrăţişează maşina, montanţii A fiind eliminaţi pe altarul esteticii.

Conceptul G Code a fost desenat de două echipe de designeri, din China şi din Germania.

Urmareste Automarket
Mercedes-Benz G Code Concept are o lungime de 4.100 milimetri, o lăţime de 1.900 milimetri şi o înălţime de 1.500 milimetri.
În comparaţie cu GLA, G Code este cu 317 milimetri mai scurt, cu 96 de milimetri mai lat şi cu şase milimetri mai înalt. Dimensiunile anunţate îl încadrează pe G Code în plaja lui Audi Crosslane Coupe Concept, faţă de care este mai scurt cu 110 milimetri, cu 20 de milimetri mai lat şi cu 10 milimetri mai înalt. La rândul său, Audi Crosslane Coupe Concept prefigura potenţialul unui SUV numit Q1 în gama Audi, în timp ce Mercedes-Benz G Code prezintă o ipoteză de design pentru un posibil crossover de segment B.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • mamaaaaaaa!!!!ce design chinezo-corean.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru