Mercedes-Benz pregătește schimbări în gama de modele: Clasa S Coupe și Cabriolet ar putea să nu primească o nouă generație

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz nu va lansa generații noi pentru Clasa S Coupe și Cabriolet, potrivit unor informații neoficiale din presa internațională.

Mercedes-Benz pregătește o serie de schimbări majore în portofoliul de modele, mai ales că va lansa numeroase noutăți în gama de modele electrice dezvoltată sub noul brand EQ.

În acest context, publicația Automobile susține că a intrat în posesia unor informații cu privire la o serie de planuri ale constructorului german până în anul 2023.

Astfel, sursa citată afirmă că Mercedes-Benz va lansa noua generație Clasa S în cursul anului 2020, însă în același timp anunță că producătorul german nu va lansa noi generații pentru Clasa S Coupe și Clasa Cabriolet.

Cel mai probabil, decizia are la baza datele de vânzări pentru cele două modele, care nu sunt foarte căutate de clienți prin prisma nișei destul de înguste.

Pe de altă parte, chiar dacă cele două modele nu vor primi o nouă platformă, Mercedes-Benz ar urma să vândă în continuare actualele variante facelift până la epuizarea naturală a stocurilor.

Sursa citată menționează că o parte dintre clienții interesați de Clasa S Coupe s-ar putea reorienta spre Mercedes-AMG GT, chiar dacă teoretic acesta se adresează unui public tinta orientat spre performanță.

Via Motor1

Comentarii (6)

  • Uite cum rămâne seria 8 singură, SLK va fi tras și el pe dreapta, acum parcă are sens colaborarea BMW/Toyota cu Z4 și Supra, nu ?
    9 3
  • olteanu
    @dan_grc
    Nu te entuziasma atat cu noua serie 8 care e de fapt noua serie 7...
    Mercedes renunta la modele cu vanzari slabe ceea ce e perfect logic.
    Hai sa vedem cate Z4 si Sulra se vor vinde, bag mana in foc ca vor avea vanzari mediocre.
    Oamenii din ziua de azi se indreapta spre SUV-uri fara 4x4, ceea ce e un non sens insa astea sunt vremurile in care traim
    8 1
  • olteanu
    Erata: noua serie 6
    0 0
  • Seria 8 este seria 6 redenumita, totuși este pe platformă de seria 7.

    Nu este vorba de entuziasm, normal că nu se vor vinde multe Z4/Supra, este vorba că tot mai puține oferă astfel de modele, ceea ce este de admirat.
    6 2
  • olteanu
    @dan_grc
    Ai mare dreptate, din pacate genul acesta de masini reprezinta o specie pe cale de disparitie, ceea ce e trist pentru industria auto.
    1 1
  • Majoritatea compara Seria 8 cu S -ul,eu nu prea vad ce au ele in comun. 8-ul e orientat in principal spre sportivitate si performante iar S-ul e orientat intai pe lux si comfort sportivitatea fiind pe locul doi.S-ul este mai mare,mai luxos,mai comfortabil si in ultimul rand mult mai frumos,cea mai frumoasa masina facuta de Mercedes dupa parerea mea!!!
    Daca vrem o comparatie seria 8 o putem compara usor cu E class coupe,ele avand dimensiuni similare respectiv greutate similara,iar despre lux si comfort zic ca subt cam egale.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru