Mercedes-Benz prezintă conceptul Vision One-Eleven, un omagiu adus conceptului C111 din 1970

de Tiberiu Safta
Joi, 15.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a dezvăluit oficial noul concept Vision One-Eleven. Noua mașină aduce un omagiu conceptului C111 din 1970 și este propulsat de motoare electrice cu flux axial.

La scurt timp după ce am asistat la câteva imagini sugestive, Mercedes-Benz tocmai a prezentat oficial cel mai nou concept al său, Vision One-Eleven. Numele noului concept este unul familiar, deoarece acesta este, de fapt, un omagiu adus vechiului concept Mercedes-Benz C111 din anul 1970.

Noul concept a fost desenat și conceput în statul California la Centrul Internațional de Design al mărcii germane. Așa cum se poate vedea, Vision One-Eleven are silueta unui supercar futurist cu forme netede și cu un design general foarte fluid și aerodinamic. În partea frontală avem un panou iluminat cu faruri LED digitale și cu aspectul unor pixeli. Caracterul agresiv al noului concept este scos în evidență de către elementele aerodinamice din părțile inferioare ale caroseriei.

Prizele de aer vopsite în negru și montate zona unde ar veni capota sunt inspirate direct de la conceptul original, alături de cele 6 inserții mici din părțile laterale. Bineînțeles, vopseaua portocalie a lui Vision One-Eleven, precum și ușile de tip gullwing sunt alte detalii care aduc aminte de mașina creată în urmă cu 53 de ani.

Față de conceptul original, noul Vision One-Eleven este propulsat de 4 motoare electrice cu flux axial, câte un motor pentru fiecare roată și dezvoltate de divizia YASA.

Toate aceste motoare oferă o putere totală de aproximativ 1300 de cai putere.

Habitaclul noului concept are un design tipic futurist și destul de minimalist. Volanul este desenat în formă dreptunghiulară, iar bordul conține, în teorie, butoane digitale și tehnologie cu realitate augmentată. Pe toată suprafața bordului avem un panou digital pe care sunt afișate toate informațiile necesare ale unui instrumentar digital obișnuit și ale unui sistem multimedia.

Deocamdată, Mercedes-Benz nu are de gând să transforme conceptul Vision One-Eleven într-un model de serie. Totuși, constructorul german lasă de înțeles că mai multe elemente prezentate aici vor apărea la viitoarele sale modele de serie.

via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    incredibil, masina veche e mai fluida/aerodinamica decat cea noua, cum reusesc sa urateasca orice..asa ceva..
    5 5
  • Banditos
    nu pot sa zic decat WOW !!!!

    @MB....n-au stricat nimic, e viziune modern-nostalgica al unui simbol auto.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru