Mercedes Clasa E E350d, retras de la vânzare în Germania: nemții vor modifica motorul pentru a emite mai puțin oxid de azot

de Daniel Popescu
Joi, 31.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a decis să suspende vânzarea Clasei E E350d în Germania ca urmare a unui proces de recertificare prin care va modifica motorul diesel V6 de 3.0 litri pentru a emite mai puține noxe.

Noua generație Mercedes Clasa E a fost lansată în luna mai cu un sistem de tratare a gazelor de eșapament mai eficient decât în cel disponibil pe predecesorul său, însă constructorul german a dezvăluit că a identificat o nouă metodă de a reduce și mai mult emisiile de oxid de azot.

Prin urmare, Mercedes a decis să suspende vânzările pentru Clasa E E350d cu motor turbo diesel V6 de 3.0 litri cu scopul de a obține o nouă certificare. Printre schimbările pregătite se numără un catalizator mai mare care are ca avantaj mărirea suprafeței de acțiune a aditivului AdBlue, care permite astfel o mai bună neutralizare a emisiilor de oxid de azot.

"Cu schimbările corespunzătoare la procesul de injecție, sistemul va rula mai eficient. Suprafața mai mare a noului catalizator este cheia acestor câștiguri la eficiență", a precizat o sursă din cadrul Mercedes pentru publicația Autocar.

Mercedes a negat că va mări și volumul rezervorului AdBlue, care în prezent are 24.5 litri, deși în cazul unor modele mai mari precum GLE 350d sau GLS 350d acesta ajunge la 38.5 litri.

Producătorul anticipează că procesul de certificare va dura câteva săptămâni, după care Clasa E E350d va fi din nou la vânzare pe piața germană.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru