Mercedes Clasa S cu sisteme autonome de nivel 3 vine în 2020: "Va costa la fel de mult ca alte opționale"

de Daniel Popescu
Vineri, 19.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va lansa în 2020 un pachet de sisteme autonome de nivel 3, iar Clasa S va fi primul model al mărcii care îl va utiliza. Prețul este încă incert, dar va fi la nivelul altor opționale disponibile pe Clasa S.

Audi a introdus în vara anului trecut pe noua generație A8 un pachet de sisteme autonome de nivelul 3, însă utilizarea acestuia este puternic limitată din cauza legislației actuale.

Concurența lucrează de asemenea la astfel de sisteme, iar Mercedes a confirmat că va oferi o opțiune asemănătoare începând din 2020, mai întâi pe Clasa S.

"Obiectivul nostru pentru următorii 3 ani este să avem prima aplicație pe piață pentru tehnologia nivelului 4 sau 5 de autonomie. Înainte de asta, în 2020, intenționăm să avem prima noastră mașină cu nivelul 3 de autonomie, în care anumite experiențe ale condusului să fie autonome", explică Ola Kallenius, directorul de cercetare și dezvoltare al Mercedes.

Este prea devreme pentru ca Mercedes să menționeze și un cost de achiziție pentru sistemul autonom de nivel 3, însă oficialii constructorului german afirmă că prețul va fi unul asemănător cu cel al altor opționale de pe Clasa S.

Nivelul 3 de autonomie presupune că șoferul are posibilitatea să facă alte lucruri la volan, inclusiv să trimită mesaje sau să se uite la un film, însă trebuie să fie pregătit să intervină în anumite situații într-un interval maxim de timp stabilit de regulă de producător.

Pachetele cu sisteme autonome de nivelul 4 și 5 care vor fi dezvoltate ulterior vor fi oferite în special în cazul flotelor de taxiuri sau de servicii de ride-sharing autonome, în special pentru că acestea vor avea costuri ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru