Mercedes culege roadele colaborării cu Renault: modelele electrice Smart au o autonomie mai mare

de Bogdan Mirică
Joi, 19.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart anunță că ForTwo și ForFour își îmbunătățesc performanțele de autonomie cu ajutorul tehnologiei electrice furnizată de partenerii de la Renault.

Chiar dacă la început părea greu de crezut, Mercedes a profitat și profită din plin de pe urma parteneriatului cu Alianța Renault-Nissan. Germanii folosesc deja motoarele diesel ale francezilor pe versiunile entry-level ale modelelor compacte, au dezvoltat împreună cu aceștia o platformă comună pentru Smart și Twingo, iar acum au parte de o îmbunătățire a trenului de propulsie electric oferit în gama Smart.

Potrivit Grupului Daimler, Smart oferă acum o tehnologie electrică îmbunătățită pentru modelele ForTwo și ForFour, grație celor de la Renault. Autonomia a crescut cu 10% comparativ cu vechiul angrenaj, ajungând acum la 160 de kilometri.

”Le vom preciza clienților noștri că cei 160 de kilometri reprezintă 120-130 de kilometri în trafic real. De asemenea, pe timpul iernii, autonomia va fi chiar mai mică”, a declarat Rouven Rem, manager de produs Smart.

Propulsorul electric furnizat de Renault oferă 81 de cai putere și 160 de Nm, cu 20% mai mult decât în cazul vechiului model.
Motorul este produs în Franța, iar la uzina din Cleon iar bateria este furnizată de LG Chem.

Smart ForTwo electric va fi oferit pe toate piețele în care activează brandul german, însă fratele mai mare, ForFour electric, va fi disponibil doar în Europa. ForTwo electric va fi lansat în curând și în Statele Unite, unde versiunea electrică a reprezentat până acum 25% din vânzările totale ale mașinii.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru