Mercedes E300 Bluetec Hybrid - 1770 de km autonomie pentru cel mai economic E-Klasse din istorie

de Bogdan Mirică
Luni, 17.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a pus la cale un test de consum inedit pentru E300 Bluetec Hybrid.

Pentru a dovedi publicului că noul său E300 BlueTec Hybrid este cel mai eficient E-Klasse din istorie, Mercedes i-a gândit o provocare inedită sedanului său de segment E. Oamenii de marketing din Stuttgart şi-au dorit să se apropie cât mai mult de condiţiile reale de trafic şi să demonstreze oricărui cârcotaş că un hibrid-diesel poate fi o maşină puternică, dar în acelaşi timp şi foarte economică.

Testul a început pe pista aeroportului Newquay Cornwall, cel mai sudic aeroport activ din Londra. Aici, pilotul Mick Linford a accelerat de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 7 secunde şi a continuat să ruleze până la o viteză maximă de 218 km/h.

Esential 218 km/h este viteza maximă pe care a atins-o Mercedes E300 Bluetec Hybrid.
3.5 litri/100 de km este consumul mediu înregistrat de hibridul-diesel.
1770 de kilometri este autonomia teoretică pe care o putea atinge Mercedes E300 Bluetec Hybrid.
După ce s-a achitat de această îndatorire, exemplarul E300 Bluetec Hybrid s-a îndreptat către cel mai nordic aeroport activ din Marea Britanie: Wick Airport din Scoţia.
Drumul până acolo a însumat 1335 de kilometri, distanţă parcursă de Lindberg în condiţii normale de trafic, prin oraşe şi pe autostradă.

După două zile, exemplarul diesel-hibrid ajungea în Scoţia. Aici, călătoria s-a încheiat tot cu o cursă de accelerare pe pista aeroportului. Aici, E300 Bluetec Hybrid a atins o viteză maximă de 193 km/h, pista fiind mai scurtă cu 911 metri. La finalul provocării, exemplarul hibrid a reuşit să înregistreze un consum mediu de numai 3.5 litri/100 de kilometri.

Capacitatea generoasă a rezervorului a făcut ca în acesta să mai rămână aproximativ un sfert la finalul experimentului. Astfel, germanii au ajuns la concluzia că autonomia totală a modelului de test ar fi putut ajunge la o valoare incredibilă, de 1770 kilometri.

Disponibil în ambele variante de caroserie, noul E300 Bluetec Hybrid poate obţine aceste valori impresionante de consum graţie unui ansamblu de propulsie diesel-hibrid, care include, pe lângă motorul tradiţional, şi o unitate electrică, montată în interiorul transmisiei 7G-Tronic Plus.

Maşina dezvoltă în total 204 cai putere şi un cuplu motor de 500 Nm.

Comentarii (3)

  • Interesant ... o surpriza placuta.
    6 0
  • ar fi interesant de stiut ce capacitate cilindrica are diesel-ul ....
    1 0
  • Ce conteaza autonomia????

    Poti avea rezervor de 50 de litri si consum de 3% si rezervor de 100 de litri si consum de 6% - autonomia e aceeasi si nu are gram de importanta!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru