Mercedes GLE63 AMG Coupe: viitorul rival al lui BMW X6 M, anticipat de un teaser video

de Bogdan Mirică
Joi, 08.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Este mai mult decât oficial faptul că Mercedes râvneşte la coroana lui X6 în segmentul SUV-urilor coupe. Prin urmare, Mercedes va ataca rivalul bavarez şi la capitolul performanţe, ţintind versiunea X6 M cu viitorul GLE63 AMG Coupe.

Mercedes va folosi Salonul Auto de la Detroit pentru a prezenta publicului replica sa la actualul BMW X6. Se numeşte Mercedes GLE Coupe şi am făcut cunoştinţă cu el la finalul anului trecut.

Mercedes-Benz GLE, primul rival direct al lui BMW X6, se prezintă

Atacul constructorului din Stuttgart nu se rezumă însă doar la atât. Germanii plănuiesc să fure şi din clienţii lui X6 M, versiunea de performanţă a SUV-ului coupe. Motiv pentru care vor lansa tot la Detroit şi versiunea de performanţă a acestuia, Mercedes GLE63 AMG, anticipat deja de un teaser video, publicat astăzi de contul oficial al producătorului.

Modelul va miza pe elemente de design uşor mai agresive, prize de aer mai generoase şi praguri laterale impunătoare, completate de evacuări duble.

Esential 570 de cai putere ar urma să ofere noul Mercedes GLE63 AMG Coupe.
Ceea ce se va ascunde sub capotă rămâne însă un mister.
Mai multe voci vorbesc despre renunţarea la motorul V8 de 5.5 litri şi folosirea noului agregat V8 de 4.0 litri. Indiferent de soluţia aleasă, viitorul GLE63 AMG Coupe ar trebui să livreze aproximativ 570 de cai putere, acelaşi nivel garantat şi de BMW X6 M.

Cu ocazia teaserului video publicat azi, Mercedes şi-a anunţat şi intenţia de a reveni oficial pe marele ecran. Germanii vor semna un parteneriat cu Universal Pictures pentru apariţia în următorul film Jurassic Park, programat să ajungă pe ecrane în 12 iunie 2015. Legăturile dintre Mercedes şi Jurassic Park datează încă din 1997, când germanii lansau noua generaţie ML în cadrul peliculei: „The Lost World: Jurassic Park”.

Imagini de la filmările noii pelicule Jurassic Park.


Comentarii (4)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Cand am vazut pozele astea, parca mi-as dori si eu unul...
    13 7
  • Indigerabil...
    11 11
  • andrei
    Noul bmw X6...acum si cu fata de mercedes :))))
    2 1
  • @andrei - ce sa-i faci, e cam greu sa vii cu altfel de solutii in cazul asta... :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru