Mercedes: "Noua gamă Maybach vinde într-o lună mai mult decât vechiul model într-un an"

de Sebastian Toma
Marti, 23.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Varianta Maybach a lui Mercedes-Benz S-Klasse se dovedește mai populară decât marca defunctă a concernului Daimler. În China, Mercedes a vândut mai multe versiuni Maybach într-o lună decât a vândut Maybach-uri într-un an.

Esential 20 de centimetri este diferența de lungime și de ampatament între un S600 și un Maybach S600.
Daimler, compania care deține mărcile Mercedes-Benz, Maybach și Smart, a anunțat că noua gamă Maybach integrată în portofoliul S-Klasse este un succes. În China, cea mai mare piață auto din lume, Mercedes-Maybach a înregistrat vânzări constante de aproximativ 500 de unități pe lună ale noului său model bazat pe S-Klasse. Spre comparație, pe vremea când exista marca Maybach, nemții vindeau 500 de unități pe an în China, nu pe lună. Comparația făcută de compania germană nu este 100% corectă, pentru că vechile Maybach-uri erau cu aproape 50% mai scumpe decât actualele Mercedes-Maybach. Dieter Zetsche, șeful Daimler AG, s-a declarat încântat de rezultatele de vânzări ale diviziei Maybach și se consideră optimist cu privire la păstrarea vânzărilor la acest nivel.

Reprezentanții Mercedes-Benz au declarat că noile variante Maybach ale lui S-Klasse sunt dedicate clienților înstăriți, care își permit să aleagă un Rolls-Royce sau un Bentley, dar aleg să meargă pe mâna marcii germane. În raport cu versiunea standard a lui S-Klasse, varianta Maybach vine cu un ampatament mărit, mai mult spațiu pentru picioarele ocupanților din spate și opțiuni suplimentare.

Urmareste Automarket
În raport cu un S600 cu ampatament mărit, un Mercedes-Maybach S600 este cu 20 de centimetri mai lung în ampatament și în lungimea totală.
Varianta Maybach a lui S-Klasse este oferiteă doar în compania motorizărilor pe benzină de vârf, cunoscute sub numele S500 și S600, dar fără aportul diviziei AMG. Mercedes-Benz oferă o versiune și mai lungă a lui S-Klasse, numită Pullmann.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Aici greșesc cei de la Mercedes, Maybach nu înseamnă cât mai mult într-o lună, de acord c-au pierdut bani cu vechiul model, dar asta din vina lor, dacă Rolls n-a pierdut cu Phantom, la fel puteau reuși și ei, iar actualul așa zis Maybach nu este unul pur sânge, mai ales că este considerabil mai ieftin, la aspect nu este la fel de exclusivist ca Rolls sau Bentley, este un S mai lung. Părerea mea e că versiunea cea mai luxoasă a S-ului trebuia sa rămână vechea și celebra S600, numele Maybach trebuia conservat pentru o viitoare revenire.
    23 2
  • Scorpionul_negru
    Maybach doar cu numele ca nu e un Maybach adevarat. Oricum e cel mai bun S class. Daca ar fi sa cumpar un S class acela ar fi S600 Maybach. Dar si asa, prefer un Bentley Continental F S mai bine. E mai deosebit in banii aia. Rolls Royce Ghost deja e cu 100 si ceva de mii mai scump si nu prea se compara cu S class Maybach. De Phantom nu mai zic ca nu are concurenta din 2002-2003 cand a aparut. Deci S Maybach ramane cea mai buna alegere intre un seria 7, A8, Jaguar Xj. E cel mai tare. Dar sub Bentley si Rolls.
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru