Daimler vrea să dubleze vânzările Maybach: 12.000 de unități comercializate anul trecut

de Paul Cosma
Vineri, 20.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Daimler are planuri privind dublarea vânzărilor Maybach, după ce anul trecut compania a comercializat 12.000 de unități. După lansarea versiunii de lux a sedanului Clasa S, nemții pregătesc și modele Maybach cu versiuni 100% electrice.

Daimler a publicat joi primele imagini și informații oficiale despre Mercedes-Maybach Clasa S, versiunea de lux a sedanului premium.

Nemții speră că noul model va fi un punct de pornire în planul privind dublarea vânzărilor Maybach. Anul trecut, 12.000 de unități au fost comercializate sub brandul Mercedes-Maybach.

Șeful Ola Kaellenius a declarat că Daimler pregătește o gamă Maybach, care va include și modele cu versiuni 100% electrice.

Daimler nu a furnizat încă detalii complete despre motorizările disponibile pe Maybach-Mercedes Clasa S.

Singurele mențiuni sunt că acestea "provin din portofoliul Mercedes-Benz și sunt parțial asistate electric", element car asigură un "spor de putere de până la 22 CP".

Publicațiile internaționale relatează însă că modelul este echipat în versiunea de bază cu un motor V8 de 4.0 litri și sistem EQ Boost care oferă în total 503 cai putere și un cuplu maxim de 700 Nm. În plus, se vehiculează că versiunea de top va avea un motor V12 de 6.0 litri și 630 de cai putere.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • De la lansarea clasei Maybach in 2015, sub sigla Mercedes, au vandut 60 000 de bucati. Lunar doar in china vand 700.

    Cand citesc pe-aici comentariile ai zice ca-i asteapta falimentul
    4 2
  • Io nu mai postez de pe telefon ca imi trunchiaza mesajele. :(:(:(
    4 2
  • 700 bucati x 12 luni x 5 ani = 42.000 bucati !!!
    doar in china ... din 60.000 cit zici tu ca au vindut ...

    unde or vinde restul ?
    pe la noi prin sat nu vad prea multe/ cam rarute ...

    drumuri bune !
    11 1
  • Nu zic eu, zic astia :)

    https://www.topgear.com/car-news/first-look/behold-new-mercedes-maybach-s-class

    Gandeste-te ca sunt 18.000 pe plan global, in 5 ani. Nu e chiar imposibil. Numai la mine in sat si in satele din imprejurimi dealerii au cel putin un Maybach.

    Ce nu mi s-a postat prima data era ca trebuie vazut cum va fi primit design-ul actual. Dar la cum merg lucrurile, nu cred c-o sa fie prea mare diferenta. Prima generatie de Maybach era pe o platforma veche de S Class. Acuma totul e nou si varf de lance. Are lucruri pe care S Class-ul (si nici RR & Bentley) nu le are.
    4 1
  • netam-nissan
    aham, d-aia are deci designul spoi-tingiresc cu prizele de aere cositorite si grila cu fanoane de balena cam stirba.

    dl zarne o sa inteleaga insa ca-s criticile unui prapadit invidios ca nu-si poate lua macar pernutele alea misto din spate.
    19 1
  • @netam tu stii ca apreciez simtul umorului. Macar sa ne refulam un pic daca tot nu ni le permitem.

    E foarte interesant de observat reactiile oamenilor pe internet la orice. Din pacate, chiar si asta devine o sursa de informatii care mai devreme sau mai tarziu va fi folosita impotriva noastra. Tot din pacate ceea ce spun nu e paranoia. Iti dai seama cu virusul asta ce mina bogata de date se pot culege, analiza si folosite la fel de fel de scenarii din viitor. Scenarii care s-ar putea sa nu ne placa.

    Faptul ca se face misto de un design e chiar amuzant. Relax, grab a beer and enjoy the show
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru