Noul Mercedes-Maybach Clasa S este aici: modelul de lux vine cu confort sporit la interior pentru pasagerii spate și numerose tehnologii noi

de Daniel Popescu
Joi, 19.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes-Maybach Clasa S iese în evidență printr-o serie de opțiuni suplimentare de confort pentru pasagerii din spate. Germanii nu au detaliat încă motorizările, dar au precizat că modelul are tracțiune integrală și direcție integrală.

Daimler a publicat joi primele imagini și informații oficiale despre Mercedes-Maybach Clasa S, versiunea de lux a sedanului premium.

Constructorul german promite cu această ocazie o "redefinire a luxului" printr-o serie de noutăți dedicate în special creșterii confortului la interior.

De altfel, producătorul german menționează că sedanul de lux are un ampatament de 3396 mm, cu 180 mm mai mare decât Clasa S. Lungimea modelului este de 5469 mm, în timp ce lățimea este de 1921 mm, iar înălțimea ajunge la 1510 mm.

Designul capotei și a grilei pentru radiator sunt două dintre elementele prin care Maybach-Mercedes Clasa S se diferențiază de varianta standard, la care se adaugă și inscripția cu numele Maybach.

De asemenea, portierele spate sunt mai late și pot fi echipate opțional cu un sistem electric de deschidere. Tot opțional, clienții pot alege tehnologia Digital Light pentru faruri, care proiectează linii de ghidaj sau simboluri de avertizare pe șosea printr-un sistem de LED-uri.

La interior, Mercedes-Benz menționează posibilitatea de a echipa modelul cu până la 5 ecrane. În pachetul standard este disponibil un ecran central OLED cu diagonala de 12.8 inch, în timp ce instrumentarul de bord digital de 12.3 inch cu o reprezentare 3D a celorlalți participanți la trafic este opțional.

Părțile exterioare ale instrumentarului de bord au nuanța rose-gold, care este folosită inclusiv pentru lumina ambientală cu bandă de LED-uri și funcții inteligente pentru confort și siguranță.

Aceasta din urmă este însă tot opțională.

În premieră, Maybach-Mercedes Clasa S poate fi comandat și cu iluminare adaptivă pentru pasagerii din spate, care pot astfel să ajusteze luminozitatea și poziția spotului de lumină. De asemenea, germanii au optat pentru inserții de lemn în partea din spate a scaunelor frontale.

Pasagerii din spate au la dispoziție scaune Executive și pachetul Chauffeur ca standard, astfel că au posibilitatea de a ajusta suprafața scaunului său a spătarului după propriile preferințe.

O altă funcție nouă pentru pasagerii din spate este masajul la nivelul gambei, care face parte din pachetul Seating Comfort împreună cu încălzirea pentru gât și umeri.

În mod surprinzător, Daimler nu a furnizat încă detalii complete despre motorizările disponibile pe Maybach-Mercedes Clasa S. Singurele mențiuni sunt că acestea "provin din portofoliul Mercedes-Benz și sunt parțial asistate electric", element car asigură un "spor de putere de până la 22 CP".

Publicațiile internaționale relatează însă că modelul este echipat în versiunea de bază cu un motor V8 de 4.0 litri și sistem EQ Boost care oferă în total 503 cai putere și un cuplu maxim de 700 Nm. În plus, se vehiculează că versiunea de top va avea un motor V12 de 6.0 litri și 630 de cai putere.

În schimb, constructorul german a confirmat că modelul are sistem de tracțiune integrală standard și cutie de viteze automată 9G-Tronic. Direcția integrală este standard, la fel ca și suspensia pe air AirMatic, în timp ce funcția Dynamic Select permite modificarea individuală a sistemului de propulsie, inclusiv prin alegerea unui mod de condus Maybach care oferă un nivel mai înalt de confort.

Opțional, modelul este echipat cu direcție pentru roțile spate, o funcție utilă în mediul urban care reduce diametrul de bracaj cu până la 2 metri.

Astfel, clienții au de ales între direcție pentru axul spate de 4.5 grade sau 10 grade, iar diametrul de bracaj devine 12.4 sau 11.4 metri, în loc de valoarea standard de 13.4 metri.

Suspensia E-Active Body Control este de asemenea opțională. În premieră, Mercedes-Benz folosese și un sistem de compensare a zgomotului la rulare prin folosirea unor "valuri de sunete" pentru a reduce sunetele de frecvență joasă nedorite.

Din punct de vedere al siguranței, Mercedes-Maybach Clasa S preia airbag-urile pentru pasagerii din spate introduse în premieră pe Clasa S. Opțional, sistemul de condus semi-autonom Drive Pilot va fi disponibil începând din a doua jumătate a anului 2021. Acesta va permite mașinii să se conducă singură pe autostradă în condiții de trafic intens, cu viteze de până la 60 km/h.

Noul Mercedes-Maybach Clasa S va fi disponibil pe anumite piețe înainte de finalul anului, însă în Germania va apărea în primăvara anului viitor.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (26)

  • Grilajul ala de neam prost e luat din Vitan Barzesti sau Obor? Gaseau mai ieftin la Valea Cascadelor sambata.Opulenta neamului prost vad ca e acum bicolora,cu accente maronii + un rosu sangerete,ma rog,tot un fel de melena doar ca pe patrunroti.
    40 23
  • Ps. Tableta aia infipta pe tot bordu' face toti banii,o sa fie tare amuzant sa-i vezi pe gingasi cum dau cu "deștele" ghiuloase pe ea dupa o shaorma uleioasa cu de toate,boss. Ca doar n-o s-o conduca soferii profesionisti ci ei,maharii cu "doo" clase ca trenul.
    37 17
  • Corocsenie Adrian
    In afara de partea din spate ( interior ) care e ireprosabila cat si tehnic in special veriunea V12, exteriorul si partea din fata sunt de o tiganie fara margini ! Oricum cine o cumpara pt. partea din spate o va lua. Asa ca restul masinii conteaza mai putin.
    28 10
  • Unu care pune punctul pe i
    Nu va mai agitati toti atat ca orium nu o sa va permiteti niciodata o asemenea masina. La baietii colorati in RO vor ajunge masinile astea la mana a doua si a treia. Lor oricum le plac grilajele de genul.

    La fiecare masina extrem de scumpa ori cu un design dubios (vezi M3/M4) va agitati toti aici in comment-uri ca si o sticla de cola cu mentos. Poate veti intelege odata si odata ca RO nu conteaza pe piata internationala pentru ca nu se vand asemenea volume in asa fel incat sa fim luati in considerare in timpul dezvoltarii unor generatii viitoare de automobile.
    24 44
  • @pct pe i.Total neadevarat,nu s-a agitat nimeni aici,nici cu balena congestionata la moaca din articol si nici cu Bmw-urile hidoase,doar "ne-am ras" si noi de ce modele de masini scot unii pe piata si tipologia cumparatorilor lor. Sau poate ca daca nu iti permiti sa decartezi 300 000cocleti pe o coaja opulenta care pare tunata de agaricii d in targ, e frumos sa-ti cenzurezi parerile sau pur si simpli sa n-ai,nici nu mai stiu cum e frumos si bine.Te contrazic la "RO nu conteaza pe piata internationala",vezi pe carsalesbase cate masini a vandut(s-au mai bine zis,n-a vandut)Maybach in lume,dupa,sa tii cont ca am vazut doar eu in Romania cel putin 10-15 diferite,la lux si sypersport conteaza.
    32 11
  • tatraurse, imi place naturaletea ta, chiar daca iti iese cocalarimea prin toti porii. ramai asa, sa nu incerci sa te schimbi vreodata, ca oricum nu vei reusi, esti patruns deja pana la maduva.
    20 44
  • Acest model vrea sa concureze Rolls, dupa pret modelul Ghost, dar este departe de a fi elegant si rafinat, de Phantom nici nu se apropie.

    Mercedes trebuia sa dezvolte de la zero modelele diviziei Maybach, nu asa.
    41 3
  • sa nu uit, as vrea sa ma onorezi cu cel putin 20 minusuri. reusesti?
    13 51
  • netam-nissan
    stati linistit dle PMC ca in curind o sa fie lasati doar aplaudacii aberatiilor pe net.
    iar pe noi astilalti ne baga la heit-spici cenzura corporatiilor, culmea ca nu a lu statu-palma-barba-cot.
    cineva zicea ca romania e o tzara trista plina de umor dar devine cam pe dos situatia ca veselia idioata si moralizatoare vine tare din urma.
    40 8
  • @//\\Bre,multa frustrare mai zace in tine,frustrare si nesabuinta.
    31 10
  • Ps. Daca ti s-a aprins semnul asta pe bord ( //\\ ),e posibil sa ai garnitura de chiuloasa bengoasa arsa ;)
    33 8
  • Risc și spun că are un aer, așa... chinezesc.
    Auriu, argintiu, vișiniu, bej... roz
    +negru

    Pestriță și la design și la culori.

    (pentru Becali se prevede un locaș special în ușă, ca la Rolls)
    35 8
  • Andrei
    Opulent? Da. Stilat? Nu.
    Bentley e cu doua clase mai sus.
    34 8
  • Din pacate, combinatia de culori n-a fost cea mai fericita pentru pozele de prezentare de la articolul asta.
    Daca aveti rabdare, va propun:

    https://www.youtube.com/watch?v=02NsahJ5MD4

    Sincer, sa fiu proprietarul unei astfel de masini, ar fi fabulos. Gura lumii ar fi ultimul lucru de care mi-ar mai pasa odata ce as fi in interior, pe locul din spate. Cum spuneam ieri, design-ul va fi controversat. Dar masina, ca si tehnologie si realizare este la ani lumina fata de ce pot intelege majoritatea dintre noi la momentul de fata. Si asta e inca un element care o face atat de speciala.

    Eu unul as fi extrem de incantat sa am asa ceva. Cand te-ai dat jos din ea in fata unei cladiri de birouri, unui minister, sau ... oriunde alt undeva, cred ca ai spus totul fara sa rostesti un cuvant.

    Da, probabil Rolls Royce sau Bentley sunt mai dezirabile. No problem. Pe mine m-ar coafa in Maybach fara discutie iar restul e can-can.

    Exact ce spunea si Ola in clip: Daca S Class este the pinacle of automotive, Maybach este o clasa deasupra. Iar pentru ca este trecuta cu vederea atat de usor, pentru mine este limuzina perfecta.
    32 5
  • Cred că acestei maşini îi lipsesc două opţiuni din lista de dotări : posibilitatea de a alege o altă "înfăţişare" a părţii frontale şi a bordului.
    21 6
  • Automarket
    de ce nu dati calificative si masinilor electrice?

    Chair as vrea sa va vad cum dati note la :

    - Tesla Model S
    - Tesla Model 3
    - Hyundai Kona
    - Kia eNiro
    - VW ID3
    - Peugeot e-2008
    - DS 3 Crossback e-Tense

    Daca coloana din dreapta este ocupata de fosile cu calificativ, faceti o coloana in stanga de electrice cu calificativ!!!
    5 21
  • Zona proiectoarelor pare a fi cositorita
    33 8
  • Acri mai sunt strugurii...
    Cositoreala crede cineva care a vazut doar crom - folie de staniol pe plastic gen renault, vw etc.... dar deh prost gust
    4 21
  • Dupa ce au introdus benzi luminoase cu 30 de variante de culori la Merecedes acum au si combinatia asta de culori la Maybach. "Superb" !
    Ma intreb cine le-o da ideile astea!?
    15 3
  • Abramescu Popovici Caragiale
    Un S class cu sclipici si la un pret dublu. Ca deobicei iti ia ochii cu luminite ambientale pe care le poate oricine monta aftermarket si pe Trabant si alte dotari imbecile pe care oricum nu le folosesti. In schimb partea tehnica este ca deobicei de joasa speta asa cum ne au obisnuit marile corportaii auto ale lui Hitler. Calitatea tehnica lasa de dorita, nu i de mirare ca Lexus LS conduce detasat pe piata din Rusia .
    8 16
  • Anumite lucruri nu se vor schimba niciodata. De pilda ca @mascarescu sa ramana calm la o stire in care i se pare ca cineva se ca..ca de la inaltime pe lepsus.
    18 3
  • Trend ul actual se pare ca e cu faruri din ce in ce mai mici si grile din ce in ce mai mari. Iar la interior ecrane mari si beculete, ca la salile cu pacanele.
    Poate asta se cere in China. Nu cred ca vom vedea cocalari cu Maybach, ei ramanand fideli S ului dizal facut de obicei din 2 relicve sudate de towncar folosit 700-800.000 de km.
    19 2
  • Tableta copiata de la tesla....grotesc
    17 5
  • Ad Blue doză dublă
    Îmi este interesant în ce hal va arăta noul W223 la al 2-lea sau al 3-lea proprietar, si cate piese originale de fabrică mai raman pe el dupa 150-200k km.
    E, aici vine Lexusul. Chiar dacă nu are chiar toate dotările de pe W223.

    De dinainte de 2000 și pana prin 2013, Lexus LS conducea vanzarile în SUA. Lucru care nu-l poți nega, si care ramane in istorie.
    7 13
  • Stiu ca n-are legatura cu articolul, dar daca chiar vreti sa aruncati o privire in viitor, here you go:

    https://www.youtube.com/watch?v=Timw25njCD0

    Partea frumoasa e ca totul se petrece la cateva sute de km de Romania. Deci se poate :):):) Fara sclipici, fara fasoane, fara nasuri pe sus. Tot ce e nevoie e o sclipire de geniu si multa pasiune.

    Daca aveti rabdare, o sa vedeti la sfarsit cate baterii sunt in proiect pentru firme grele. Ca sa nu spunem de cele pe care tipul nu le-a numit :) Chiar si super-mega-laudatul hiundai, pentru tehnologie, vine tot in Europa. Clasic.

    Hai ca nu a fost postat decat de 6 ore :)

    PS @masacreasco, important este ca am bani de bateriile de pe EQS. Cam ce te face sa crezi ca mi-as pierde vreo secunda din viata cu ceva de la gioarsa aia? Intr-o zi, daca din intamplare iti dai jos de pe craniu capacul de oala numit lepsus, o sa realizezi ca lumea face baie cu apa calda si a iesit din pestera de cateva milenii.
    18 2
  • inexorabil
    1) Fraţilor, nu vă supăraţi pe mine, dar voi confundaţi acest model cu (sublima epocă/idee a lui) Grand Mercedes? Trăim în vremuri consumeriste, bre! Prin urmare, totul (sau orice) trebuie “adaptat” aşa-ziselor cerinţe realiste (dacă sintagma “realism socialist” vă pare sugestivă şi ce anume înseamnă pe plan artistic, implicit arhitectural). Păi uite eu, de pildă, mare fan Audi, cum credeţi că m-am simţit la volanul lui A8 din ultima generaţie? Nu v-ar fi plăcut să vedeţi cum mă schimonoseam a dezaprobare…Sub nicio formă nu puteam concepe comparaţii de calitate cu A8-ul de până prin 2010.

    Eh, nu mai pomenesc faptul că – nu în puţine situaţii (subliniez) – “bijuteriile” (că asta sunt, totuşi) Triadei (carevasăzică, din Segmentul F) sunt conduse UNDE, de CINE şi CUM nu s-ar cuveni (de pildă, pentru transport masiv de mărfuri către/dinspre piaţa agroalimentară). Şi degeaba m-aş freca la ochi (inclusiv ai minţii), că sigur nu mă confrunt cu o iluzie. Da’ de acel tip (nota bene: nu român) care ataşase la Lamborghini o remorcă în care ducea…oi, capre (cam aşa ceva), vă mai amintiţi? Nu, n-a făcut-o “de senzaţie” sau ca să amuze lumea. Pur şi simplu aşa credea omul că ar fi bine.

    Auzi la compatrioţii mei: pretenţii de rafinament aristocratic. Adică irepetabil…

    Îţi respect punctul de vedere, Zărne. Totuşi, “filosofia de design” Mercedes-Benz ne-a familiarizase (timp de decenii) cu un puternic şi inconfundabil caracter individual. Începând cu “calandrul” şi terminând cu blocurile optice (astăzi însă mi se par…terne, “în rând cu lumea”). Iar faimoasa afirmaţie “Mercedes şi restul” nu echivala cu o butadă sau cu un mit. Din păcate, eu, unul, nu mai am aceeaşi impresie…Ceea ce nu înseamnă însă că aş miza, în schimb, pe epitete infame precum “cocalarism”. A, da, calitatea materialelor nu intră în discuţie, din moment ce cochetează cu cele mai înalte standarde. Mă îndoiesc însă că noţiunea de lux în ansamblu admite jumătăţile de măsură sau tratamentul preferenţial în privinţa conceptelor.

    Cât despre evoluţia arhitecturală, dacă am considera, de pildă, segmentul de timp postbelic (anii ’50 – anii ’90), mie, cel puţin, mi-e mai mare dragul! Ca să forţez o parabolă sugestivă “în context”, atunci a strălucit principiul “Să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimica” :)

    PS. Ştiu, de vină este ochiul meu invariabil exigent, în definitiv critic (insuportabil inclusiv pentru mine însumi :D).


    2) Mafia, fără să pun la socoteală arhiobişnuita ta “diseminare” în mai multe identităţi care se vor “distincte” şi nici arhiobişnuita ta “ieşire în decor” d.p.d.v. etic (sigur o sesizaţi, domnilor din redacţie?), cert este că mi-ai rămas dator cu elucidarea a două probleme:

    1) CÂND îţi vei onora promisiunea de a mă plimba cu (presupus) Lexus-ul tău?

    2) CÂND ne vei explica tărăşenia cu “Bembeu” Z4, pardon, “noua” Toyota Supra?

    Ah, cum să uit asemenea senzaţie? Oare ai aflat că, în SUA, unde, de regulă, TMC se simte ca peştele în apă, Lexus a pierdut autoritarul loc 1 în vestitul clasament al fiabilităţii în favoarea mai tânărului Genesis? @mip îmi mărturisise odinioară că l-a studiat la un salon auto şi că l-a impresionat peste aşteptări (mai ales G90).

    Aşadar, s-a cam risipit în eterul globalist fascinaţia niponă. Că doar mai povestisem eu pe acilişé cum am vrut să-mi cumpăr un cuptor cu microunde marca Panasonic (cu gândul acaparat de spiritul occidental definitoriu al calităţii…fraier coclit, de!), dar o premoniţie vrăjmaşă m-a ghidat să mă uit pe cantul uşii produsului în cauză, ca să constat, fără drept de apel: “Made in People’s Republic of China”…
    No comment.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru