Mercedes pregătește o noutate pentru Clasa S: versiunea hibridă a limuzinei va avea încărcare wireless

de Bogdan Mirică
Marti, 14.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat oficial că versiunea revizuită a modelului hibrid S500e va oferi publicului și opțiunea încărcării wireless, adică fără cablu de alimentare.

Mercedes se pregătește să arunce în segmentul de lux o tehnologie în premieră mondială. Este vorba despre încărcarea fără fir, adică wireless. Noua funcție va fi introdusă pentru prima dată pe modelul Mercedes S500e, versiunea hibridă a navei amiral. Modelul va primi această opțiune în anul 2017, atunci când se va aplica și un facelift pentru actuala generație.

Tehnologia presupune instalarea unui sistem de încărcare atât în podeaua mașinii, cât și în podeaua garajului de acasă sau de la birou. Un asistent digital ajută apoi șoferul să poziționeze mașina fix sub placa de încărcare. Tehnologia este deja într-o stare avansată de testare, primele unități fiind probate încă de la începutul lui 2015.

Mercedes susține că odată cu faceliftul, capacitatea bateriei lui S500e va crește de la 8.7 la 13.3 kWh, ceea ce înseamnă că rularea în mod pur electric va crește și ea. Primele estimări susțin că va urca de la 32 la 51 de kilometri.

Este o performanță bună pentru o mașină care folosește un motor V6 de 3.0 litri benzină, combinat cu unul electric pentru o putere totală de 442 de cai.

Esential 51 de kilometri ar urma să fie autonomia pur electrică a viitorului Mercedes S500e facelift.
Odată cu anunțarea noii tehnologii de încărcare wireless, Mercedes a declarat și că, începând cu 2018, toate modelele sale hibride vor putea fi alimentate la prize cu încărcare rapidă, compatibile CCS (Combined Charging System).

Thomas Weber, omul care conduce departamentul de cercetare și dezvoltare Mercedes, a declarat că ținta este aceea de a vinde tot mai multe mașini electrice și hibride. ”Vom crește treptat numărul de mașini electrice în gama noastră. Mobilitatea electrică va atinge o valoare de șase cifre până în anul 2020.”

Comentarii (4)

  • Ehh, aici nu gasesc nici un contra-argument de reprosat. Bravo Mercedes-Benz, sa speram ca aceasta initiativa nu se va prabusi si ea precum multe altele. Problema Mercedes-Benz e faptul ca maodelele din ultimii 15-20 ani nu mai reflecta acea suprematie pe care o reflecta o Cobra de odinioara : robustete si calitate.
    1 15
  • Se pare ca aversiunea fata de marcile germane este in ADN-ul multora, altfel nu se explica cum de am primit atatea voturi negative. Data ''aviatoare'' nu mai risc :)
    1 12
  • Ideea este ca si Tesla si nisan au incarcare wireless dar prin terte companii si la preturi astronomice.

    Mercedes vine cu oferta in-house, conceputa, testata si compatibila 100% cu sistemul de pe masina.

    Tot la articolul asta am citit ca Mercedes estimeaza ca motoarele cu ardere interna vor fi folosite cel putin 10 ani de-acum incolo si inca ani buni dupa aceasta. Deci baietii old school, au inca timp sufficient sa se bucure de ofertele actuale :):):) Cel putin 12-15 ani de-azi inainte.
    1 13
  • someone
    e un sistem propriu, ceea ce ma face sa am ganduri numai de bine avand in vedere experienta mercedes.
    @ sergiu... cred ca ai primit multe voturi negative datorita doar primei propozitii din comentariul tau " Ehh, aici nu gasesc nici un contra-argument de reprosat " ...pentru ca, cu exceptia cuplului toyota - lexus , tu la orice alta marca ( in general europene si in special germane) gasesti contra-argumente, gasesti si folosesti cuvinte urate, grele, ironice, stirizate s.a.m.d. eu exagerez putin aici , dar e de amorul artei, pentru a sublinia ceva.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru