Mercedes SL CoupeTorino, shooting brake-ul desenat de şase studenţi italieni

de Sebastian Toma
Marti, 18.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şase studenţi ai Istituto di Arte Applicata e Design au realizat conceptul unui shooting brake bazat pe Mercedes-Benz SL. Exponatul, construit la scară 1:4, va fi expus la centrul de design Mercedes-Benz din Como.

Esential 6 studenţi formează echipa care a desenat şi construit acest studiu de design.
Mercedes-Benz SL, iconicul roadster al mărcii din Stuttgart, a primit o versiune shooting brake din partea unui grup de studenţi ai Istituto di Arte Applicata e Design. Modelul se numeşte Coupetorino 2013 şi este un proiect la care au lucrat şase studenţi. Echipa de studenţi de design a fost sprijinită de Steffen Koelh, de la departamentul Global Advance Design de la Mercedes-Benz. Împreună, echipa a realizat o versiune la scară 1:4 a conceptului Coupetorino, pe care o vor expune la centrul de design Mercedes-Benz din Como, Italia.

Cei şase studenţi sunt: Michele Bavaro, Bruno Arena, Dario Pellegrino, Stefano Manini, Riccardo Luigi Cascone şi Cristiano Zanot. Echipa de studenţi a trebuit să ia în calcul şi costruile de producţie ale unei versiuni de serie, făcând sarcina lor ceva mai dificilă decât cea a construirii unui concept-car tradiţional.

Însă, echipa nu a dezvăluit informaţii privind motorizarea aleasă, costul unui eventual model de serie şi alte detalii de acest gen.

Urmareste Automarket
Conceptul a fost prezentat sub numele casei de design italiene StudioTorino. Numele său a fost preluat de la un proiect realizat în 2008, bazat tot pe Mercedes-Benz SL, care a fost introdus în World Design Capital. Cei de la Mercedes-Benz nu au nicio intenţie de a produce o versiune de serie sau un concept la scară 1:1 a acestui model.

Via Motori.it

Comentarii (4)

  • ciudat spre...oribil.se departeaza prea mult de ceea ce au fost si ceea ce sunt....deocamdata.
    3 21
  • O versiunea coupe cred ca ar fi mai potrivita pentru o masina ca Mercedes SL decat un break...
    4 3
  • De apreciat munca acestor sdutenti,masina aduce putin cu masinile celor de la Ferrari care promoveaza tot mai multe shooting brake-uri.
    0 0
  • Invatati si voi macar o data sa fiti decenti in comentarii,nu mai criticati atat de vehement munca altora si ideile unor designeri si ingineri.Am vazut multe comentarii total nefolositoare pe aici.Sa zici "asta e urat nu merita nici 0.1% apreciat e foarte usor" sa creezi ceva e foarte greu,uneori iese,alteori mai putin.Intotdeauna trebuie vazut totul in ansamblu si nu doar chestiile marunte.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru