Mercedes suprapopulează gama sa compactă: chiar dacă există CLA, germanii vor lansa și A-Klasse Sedan

de Bogdan Mirică
Vineri, 23.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes vrea să își extindă și mai mult prezența în segmentul compact. Germanii vor lansa și un A-Klasse Sedan la sfârșitul anului 2018.

Mercedes este pe punctul de a depăși BMW la sfârșitul acestui an. Unul din motivele pentru care vânzările globale Mercedes au mers atât de bine este diversitatea dusă la extrem a gamei actuale.

Și tocmai când credeam că ea nu poate fi și mai diversificată, Mercedes vrea să ne contrazică. Culmea, tot cu un model în segmentul compact, cel mai bine reprezentat în portofoliul Mercedes.

Chiar dacă pe piață există Mercedes CLA, iar vânzările acestuia sunt foarte bune, germanii vor să dea naștere unui A-Klasse Sedan. Acesta ar urma să își îndrepta ținta asupra unor berline pure din acest segment, cum sunt Audi A3 Sedan și BMW Seria 1 Sedan, acesta din urmă fiind vândut doar în China.

Modelul va fi dezvoltat pe viitoarea platformă MFA a următoarei generații A-Klasse și va fi poziționat deasupra actualului CLA. Pentru asta, modelul va trebui să fie mai mare și mai scump decât CLA, dar fără a atenta la clienții lui C-Klasse.

Mercedes va dezvolta noul model pentru toate piețele pe care activează și nu îl va vinde doar în China, așa cum face BMW.

În materie de spațiu interior, acesta se va apropia foarte mult de ceea ce oferă C-Klasse, chiar și portbagajul urmând să fie periculos de similar.

Gama de motorizări va include propulsoare cu trei și patru cilindri, diesel și benzină, mare parte împrumutate de la partenerii Renault-Nissan. Adică motoare diesel 1.5 dCi, folosite deja de modelele germane. Ele vor fi asistate de cutii manuale sau automate (cu nouă trepte) și de tracțiune față sau tracțiune integrală 4Matic.

Noul A-Klasse Sedan este așteptat să debuteze oficial spre sfârșitul anului 2018, după ce vom fi făcut deja cunoștință cu noua generație A-Klasse.

Comentarii (4)

  • Trebuie să fie o confuzie, este posibil ca viitorul CLA să-și schimbe denumirea, nu are absolut niciun sens, mai mare și mai scump decât CLA este fix clasa C, un model între cele două poate fi doar o inventie a departamentului de marketing.
    4 3
  • AutoJus
    O decizie binevenită deoarece era familia clasei A incompletă prin lipsa acestui tip de caroserie. O așteptăm cu mare interes și să o folosim cu plăcere și eficiență maximă.
    0 11
  • Vom avea și a klasse break?
    2 5
  • andrei
    si cam cat de mare sa fie ca sa fie mai mare ca CLA si mai mic decat C classe? cu vreo 2 cm mai mic decat C? :D
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru