Micul sportiv: după Polo și Golf, Volkswagen Up se pregătește de o versiune GTI

de Mircea Meşter
Sambata, 13.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful mărcii Volkswagen a confirmat faptul că germanii vor lansa o versiune GTI a citadinei Up. În plus, varianta electrică a modelului Volkswagen va trece printr-o revizie tehnică din care va ieși cu autonomia crescută.

Vești bune pentru fanii mașinilor minione de oraș. Lansat oficial pe piață în 2011 și cu un facelift minor care a dinamizat ușor vânzările acum trei ani, Volkswagen Up, cel mai mic model din gama mărcii germane, va beneficia din această toamnă de o versiune sportivă GTI.

Informația a fost dezvăluită oficial de Herbert Diess, CEO al mărcii Volkswagen, într-o discuție cu jurnaliștii publicației Automotive News.

"Up câștigă în continuare toate testele comparativele făcute de jurnaliști cu modele din clasa mini. Modelul a primit noi motoare turbo anul trecut și putem anunța astăzi că vom oferi în curând un Up GTI pentru a crește impactul emoțional pe care-l are modelul nostru în fața clienților", a declarat Diess.

În acest moment, cea mai puternică versiune de motorizare a modelului german de segment A este 1.0 TSI de 90 CP. În versiune GTI, Up va urca probabil spre 120 CP, un nivel de putere modest pentru segmentele superioare, însă virtual inexistent în segment A, acolo unde mașinile cântăresc de obicei sub 1000 de kilograme și sunt dedicate mai ales rulării citadine.

Mai multă autonomie pentru e-Up!

Apropo de rularea citadină, același director al mărcii Volkswagen a confirmat faptul că e-Up, versiunea electrică a modelului german, va trece printr-o revizuire a autonomiei.

În acest moment, e-Up a rămas unul dintre modelele electrice cu cea mai mică autonomie de pe piață - 160 de kilometri conform normelor europene, astfel că bateria cu o capacitate de 18.7 kWh urmează să fie îmbunătățită. "În mod sigur trebuie să ne gânditm la creșterea autonomiei lui Up", a confirmat același Herbert Diess.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (2)

  • Se vorbea despre un UP! GT cu 110 cai.....acum despre UP! GTI cu 120 de cai....
    Ca sa nu mai vorbim despre Lupo GTI care acum 20 de ani(3 generatii) avea 127 de cai putere
    7 0
  • arogantul
    micul gigant, pt cei puternici
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru