Mini, vânzări pozitive în 2021. România a înregistrat cea mai puternică creștere din Europa

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a comercializat cu 3.3% mai multe vehicule în 2021, comparativ cu anul precedent. Dintre țările din Europa, România s-a evidențiat cu cea mai puternică creștere de pe Bătrânul Continent.

Cum anul 2021 s-a încheiat, a venit timpul ca fiecare producător de automobile să tragă linie și să vadă cum s-a descurcat într-un an afectat de pandemia de coronavirus și, mai ales, de criza mondială de semiconductori.

Anul trecut, MINI a comercializat la nivel global 302.144 de mașini noi, cu 3.3% mai multe decât în 2020. Cererea pentru modelele Mini echipate cu sistem de propulsie electrificat a cunoscut o creștere notabilă, vânzările crescând cu 64.3%, la 53.245 de vehicule.

Mini Cooper SE, modelul pur electric al mărcii britanice, a reușit aproape o dublare a vânzărilor (+ 98.2%). În 2021 au fost comercializate 34.851 de unități, la nivel global. Cu alte cuvinte, fiecare al treilea client al unui Mini Hatch 3 uși a optat pentru varianta cu zero emisii.

Piața principală pentru Mini Cooper SE rămâne Germania. În România, au fost înmatriculate 86 de exemplare, cu 2.5% mai multe decât în 2020, o performanță ce plasează Mini pe locul 3 în topul înmatriculărilor electrice de branduri premium, după BMW și Mercedes-Benz.

Țara noastră s-a remarcat, de asemenea, prin cea mai puternică creștere a vânzărilor Mini din Europa (28.9%).

În 2021, Mini a comercializat 316 unități în țara noastră, față de 267 în anul precedent. 

via Mini

Comentarii (3)

  • Îmi poate explica cineva cum sunt vânzările negative?
    3 0
  • Vânzări negative înseamnă creștere negativă, adică plus cu minus. Limbajul de lemn este permis, scrie si-n DEX
    4 3
  • Pune un link te rog
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru