Ministrul francez de Finanțe: “Renault ar putea dispărea dacă nu primește ajutor foarte curând”

de Paul Cosma
Vineri, 22.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat că Renault “ar putea dispărea” din cauza crizei COVID-19, dacă nu va primi ajutor foarte curând. Un “ajutor” de 5 miliarde de euro pentru Renault încă nu a primit semnătura lui Le Maire, care a spus că “discuțiile continuă”.

Ministrul francez Bruno Le Maire a ieșit la rampă cu o declarație care face înconjurul lumii în aceste momente.

Renault ar putea dispărea,” a spus șeful Finanțelor din Franța, subliniind că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Renault nu va primi ajutor foarte curând.

Le Maire a mai declarat că Renault trebuie să se adapteze situației, că trebuie să păstreze cât mai multe locuri de muncă în Franța și să rămână o companie competitivă.

Renault se pregătește să închidă 4 fabrici din Franța și să elimine până la 5 modele din gamă, într-un efort major de reducere a costurilor, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa internațională.

Mai multe publicații au relatat că Renault ar fi obținut un împrumut garantat de stat, în valoare de 5 miliarde de euro. Ministrul Le Maire spune însă că “ajutorul” nu a primit încă semnătura sa, iar “discuțiile continuă”.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Carlos
    Politicienii sunt la fel de mincinoși în orice țară din lume.
    15 1
  • Nu inteleg de ce atatea discutii si temeri pentru 5 miliarde, nu are Franta acesti bani ? Daca Renault chiar are probleme serioase, atunci vor avea nevoie de mult mai mult.
    12 1
  • Sandu al-III-lea
    Nu dispare,stati linistiti.Tocmai i-au scazut actiunile destul de serios si la niste declaratii bombastice,vor creste la loc.Asta e scopul declaratiilor bombastice,de a atrage atentia atunci cand e nevoie.Renault e prea mare si de prea mult timp pe piata mondiala ca sa fie facut"praf"asa cu una cu doua.Pana una alta trebuie sa le multumim ca a scos Dacia din"foame"atunci cand trebuia.Si au facut-o cu succes.Managementul a mers si merge satisfacator pentru Dacia.Trei la suta din PIB nu e chiar de colo.
    14 0
  • inexorabil
    On topping: păi asta şi vreţi în realitate, măi băieţi (din culise!). Să dispară…Nu doar Renault, ci tot ce este caracteristic şi consacrat în civilizaţia iudeocreştină.

    Nu suntem spălaţi pe creier, ca să nu ne dăm seama de adevăratul obiectiv emolar…

    Cum să nu aibă, Dane? Că doar draga de Comisie Europeană a “constatat” că un francez este cam de 300 de ori mai “egal” decât un mioritic, deci trebuie ţinut cont de acest raport în caz de “ajutor”. Că doar stimabilul domn Tusk adoră România (implicit, pe românul absolut Eminescu, cel care a zis că “egalitatea nu există decât în matematică”).

    PS. Chiar dacă îi (prea) are, ordinul din “sfere prea înalte” ar putea să sune un pic altfel, recte să rămână în conturi (banii publici). Şi atunci să vezi bufnituri de la mari căzături…
    3 4
  • Edikkk
    Când anunţau că vor deveni primul producător mondial împreună cu Nissan, etc

    când că vor dispărea


    Ori sunt foarte proşti ori foarte mincinoşi
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru