Ministrul Mediului: România va avea 18.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, în 4-5 ani

de Alexandru Monenciu
Vineri, 29.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că țara noastră va avea 18.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, în 4-5 ani. Acestea vor fi instalate din banii de la Administrația Fondului pentru Mediu din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Deși numărul mașinilor electrice comercializate în țara noastră continuă să crească, infrastructura necesară pentru încărcarea lor nu este tocmai la nivelul de dezvoltare la care ar trebui să fie. Acest lucru se va schimba în următorii 4-5 ani, susține ministrul mediului.

La finalul acestui interval, România va avea 18.000 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, a precizat Tanczos Barna. Mai mult, Administrația Fondului pentru Mediu va lansa în maxim două săptămâni programul prin care administrațiile locale pot accesa bani pentru aceste stații.

"Am aprobat ghidul și probabil va fi publicat săptămâna aceasta sau cea viitoare în Monitorul Oficial. Trebuie să contruim această infrastructură de încărcare care în vestul Europei este bine pusă la punct," a spus ministrul.

În acest fel, va crește și interesul românilor pentru mașinile cu zero emisii, este de părere Barna.

Totodată, Guvernul se pregătește să ofere ajutoare de stat pentru schimbarea flotelor de mașini ale companiilor de transport.

via Economica.net

Comentarii (4)

  • Felicitari ministrilor pentru promisiunile pe urmatorii 4-5 ani.
    Olanda are deja vreo 60000 la o suprafata de vreo 5-6 ori mai mica decat a Romaniei.
    9 23
  • @fanel
    Du-te ba in Olanda de tot si lasa-ne,nici familia ta n-o sa-ti duca dorul!
    17 9
  • Uniccode
    Degeaba dl tantos, daca 2 mil de oameni sunt gazati aproape in fiecare saptama de niste ....cum sa le zic ca sa nu imi fie blocat comentariu....artisti...muzicanti... d8n jurul bucurestiului si voi nu faceti nimic. Pardon faceti...luati malaiu...daru...impreuna cu politia. Ba e inadmisibil ca niste jagardele niste coate goale analfabete sa arda gunoaie de ani de zile si sa nu faceti nimic. A da l ati dat afara de ala care incepuse sa miste ceva. Asa ca mars ma de aici cu statiile tale de 2 lei.
    Sanatate!
    24 2
  • King rocker
    uniccode poate ai dreptate, ar trebui doar sa inchida din benzinarii, ce zici?
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru