Mitsubishi a lansat noul Outlander în SUA: design exterior modern și configurație cu 7 locuri

de Florin Ardeleanu
Joi, 18.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a lansat noul Outlander în Statele Unite ale Americii. Acesta este primul model dezvoltat de Mitsubishi după încheierea parteneriatului cu Nissan.

Mitsubishi a lansat cea de-a treia generație Outlander în 2012, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Problemele financiare cu care s-a confruntat producătorul nipon în anii următori au amânat debutul unei noi iterații până acum.

De-a lungul anilor, SUV-ul a primit mai multe pachete de îmbunătățiri pentru a rămâne relevant, dar această nouă generație care tocmai a debutat în Statele Unite ale Americii chiar reprezintă o gură de aer proaspăt.

Pentru început, este primul model lansat de Mitsubishi după încheierea parteneriatului cu Nissan. Tocmai de aceea, foarte multe componente sunt împărțite cu modelul Rogue. (X-Trail în Europa)

DESIGN MODERN

Designul exterior este inspirat de conceptul Engelberg Tourer, iar Nissan susține că unele detalii te duc cu gândul la modele din trecut, precum Lancer Evolution X sau Pajero. Noul Outlander poate fi echipat cu jante de 20 de inch.

Habitaclul a fost garnisit cu materiale și finisaje de calitate, precum piele semi-anilină sau ornamente din aluminiu pentru nivelurile de echipare superioare.

Instrumentarul de bord digital, cu display de 12.3 inch, sistemul Head-up Display, butoanele sistemului de climatizare, selectorul transmisiei automate CVT și ecranul de 8 inch (opțional de 9 inch) al sistemului multimedia sunt împrumutate de la Rogue/X-Trail.

SUV-ul nipon vine în standard cu trei rânduri de scaune.

Pentru un plus de spațiu interior, ampatamentul a crescut la 2705 milimetri (+35 mm). Habitaclul este, deasemenea, mai lat cu 7.6 milimetri comparativ cu vechiul model.

Cea de-a patra generație Mitsubishi Outlander este așteptată și în Europa, astfel că sunt șanse mari ca designul exterior și interior să fie preluat (aproape) în totalitate de la versiunea americană.

MOTOR DE 2.5 LITRI CU 184 DE CAI PUTERE

Sub capotă regăsim un motor de 2.5 litri care dezvoltă 184 de cai putere și 245 Nm cuplu. Sistemul de tracțiune integrală Super All-Wheel Control este inclus în pachetul standard.

Așa cum îi stă bine unui model de ultimă generație, noul Mitsubishi Outlander este echipat cu sisteme de asistență precum pilot automat adaptiv, păstrarea benzii de circulație, frânare automată de urgență, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de avertizare la coliziune sau avertizare la părăsirea benzii de rulare.

via Mitsubishi

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Urât... exterior şi interior...

    Plus uzat moral, doar un simplu motor termic

    Bleah
    10 35
  • Mamăăă ce hidos este în față! Așa au îngropat Pajero la nivel mondial, cu design de 2 lei.
    29 6
  • Al. Ioan Scuza
    Urata ca o zi de luni cu un bot de parca a muscat dintr-un ardei iute,cutie de viteze cvt "moartea pasiunii",alta bila neagra. Noroc ca inca mai pastreaza motorul termic spre supararea baiateilor de soia,verzi si destepti precum euglena.
    27 9
  • Tipic pentru piața din america, interesante farurile dar cam atat despre partea frontală care este nașpa rău. Iar tetierele alea de la locurile 6 și 7 sunt de-a dreptul hidoase
    21 4
  • Adrian
    Doar 245 Nm dintr-un motor de 2,5 litri aspirat ?
    17 5
  • Good lord !!! Bai nene...asa ceva !? Mie imi pare ca japonezii se intrec in care vinde cel mai urat SUV pe continentul nord american. Sincer, cu greu imi vine in minte acum un SUV mai odios ca asta ! Eu credeam ca vor sa iasa doar din Europa astia de la Mitsu !
    18 4
  • Clique
    Nemțoaicele din grupul VAG nu sunt urâte no ?
    Aceleași interioare plictisitoare, aceleași exteriore de te apucă sila.

    Noul Outlander arată bine, genul de mașină love it or hate it.
    Personal îmi place cum arată, mai ieșit din comun.

    Voi nu vă plictisiți de aceleași table germane cu aceeași linie de design de zeci de ani?

    Eu unul prefer să văd pe stradă mașini diferite, nonconformiste, de cât aceleași mărci ce au împânzit țara asta din 89 până în prezent.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru