Mitsubishi consideră că SUV-urile hibride plug-in vor avea succes în Europa

de Sebastian Toma
Vineri, 22.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi estimează că SUV-urile compacte cu sistem de propulsie hibrid plug-in vor depăşi la vânzări modelele echivalente cu sistem de propulsie convenţional.

Mitsubishi se aşteaptă ca piaţa din Europa să fie atrasă de SUV-urile hibride plug-in, titrează cei de la Automotive News. Estimarea producătorului japonez de automobile vizează succesorul lui ASX, care va fi oferit şi într-o versiune hibridă plug-in începând cu anul 2016. Viitoarea generaţie a lui ASX este anticipată de conceptul XR-PHEV, prezentat la Salonul Auto de la Tokyo. Osamu Masuko, preşedintele Mitsubishi, anunţă că designerii săi se vor inspira din aspectul conceptului atunci când vor dezvolta modelul de serie.

Versiunea hibridă plug-in este aşteptată să obţină vânzări mai bune decât versiunile cu sistem de propulsie convenţional pe pieţele mature, cum ar fi Europa şi Japonia. În ciuda popularităţii ridicate pe care o prevăd pentru viitorul ASX, cei de la Mitsubishi vor oferi în continuare versiuni cu sistem de propulsie convenţional, respectiv cu motoare diesel şi cu motoare alimentate cu benzină. Pentru moment, nu există informaţii privind configuraţia hibridă a viitorului ASX, singurul detaliu dezvelit de japonezi fiind prezenţa unui sistem hibrid plug-in.

Urmareste Automarket
În prezent, Mitsubishi are un singur SUV hibrid plug-in în gamă, Outlander.
Outlander PHEV are un motor 2.0 MIVEC, care asistă sistemul de propulsie electric atunci când este cazul. Cei de la Mitsubishi spun că modelul comută automat între modurile EV, hibrid serie şi hibrid paralel în funcţie de condiţiile de drum. Sistemul de tracţiune electric permanent se numeşte Twin Motor 4WD. Pentru a ţine în viaţă motorul electric, Outlander PHEV foloseşte un set de baterii de 300V, ce pot fi încărcate în 5 ore de la o priză normală şi în 1.5 ore de la un încărcător rapid. Ansamblul hibrid promite o autonomie maximă de 824 de kilometri, cu o autonomie electrică de 52 de kilometri.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • @Automarket

    Va rog sa prezentati si conceptul Edge,care anunta suv-ul global al celor de la Ford.
    Multumesc!
    7 1
  • Nu exista panarama mai mare de masina pe pamant decat mitdubishi, o spun in calitate de mitsubishi fabticatie 2012
    3 7
  • Scz, am scris de pe o tableta si nu am verif textul
    3 4
  • @ferrari
    frate,tu ai vazut macar,cum te exprimi?,,o spun in calitate de mitsubishi''si...degeaba o dregi apoi....adica ,n-ai fi grsit in halul asta daca scriai de pe un lap top?in rest... comentariul tau e de la discutabil ,cel mult la irelevant ,ce putin.
    4 3
  • Daca el isi atribuie calitatea de mitsubishi fabricatie 2012 , cu siguranta cineva e panarama, cine...nu stiu, doar atat stiu ca masina e ok...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru