Mitsubishi lansează modelul electric Airtrek, un SUV care seamănă cu Outlander

de Tiberiu Safta
Luni, 22.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez a dezvăluit noul Airtrek. Modelul electric va fi disponibil numai în China, iar vânzările vor demara în primăvara lui 2022.

În cadrul Salonului Auto de la Guangzhou, Mitsubishi a prezentat noul Airtrek. Acesta este un SUV electric care va fi disponibil pe piața auto din China și este bazat pe Aion V, la rândul său un SUV electric construit de către GAC Motors. Noul Airtrek a fost anunțat încă din luna aprilie a acestui an, iar numele său a fost utilizat și de prima generație a lui Mitsubishi Outlander pentru piața asiatică. De altfel, dacă ne uităm cu atenție, vedem că mașina seamănă foarte mult cu noul Outlander.

La exterior, Airtrek dispune de faruri LED într-un aranjament dublu, o grilă care unește cu o bandă luminoasă LED farurile, precum și stopuri LED sub forma literei L. De asemenea, acoperișul mașinii poate fi vopsit în culori diferite față de restul caroseriei, fiind disponibile și combinații de culori two-tone. Noul Airtrek măsoară 4.6 metri în lungime, o lățime de 1910 milimetri și o înălțime de 1690 de milimetri.

Capacitatea bateriei este de 70 kWh, ceea ce îi oferă lui Airtrek o autonomie de 520 km, conform standardelor CTLC din China.

Mitsubishi nu a oferit informații cu privire la puterea propulsorului electric, însă, mașina pe care Airtrek se bazează, Aion V, dispune de un motor electric cu putere care variază între 218 și 260 de cai putere. Este de așteptat ca Airtrek să se încadreze în aceste specificații.

La interior, Mitsubishi nu a oferit imagini cu bordul sau cu sistemul multimedia, însă putem observa din imaginea oferită un ecran central tactil. Habitaclul este conceput să acomodeze cinci persoane, iar accentul a fost pus pe partea practică a acestuia.

Noul Mitsubishi Airtrek va fi disponibil pe piața din China începând cu primăvara lui 2022. Mașina va fi construită de către grupul GAC Mitsubishi Motors.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • Edikkk
    1) maşină chinezească făcută de fabrică chinezească pentru chinezi

    2) ca orice produs China base / asiatic umblă cu minciuna

    E cam imposibil să ai 520 km cu 70 kwh

    Tesla model S cu 70 kwh are declarat NEDC, 420 km
    4 33
  • Cam cât de clar e că Edikkk e samsar?

    Laudă chinezăria Spring, făcută pentru China, proiectată în China, fabricată în China, dar critică un oarecare Outlander Mitshubishi de 5 ori mai mare decât Spring și cu autonomie dublă față de panaramă.
    24 6
  • Seriff
    Pai ce sa ii ceri lui Edikk? Atat poate, se cearta cu toata lumea, acum a ajuns sa se certe cu el.
    17 6
  • Ciudata strategia mitsubishi. Noul Outlander nu e disponibil pentru Europa, au pe Eclipse Cross un motor diesel indisponibil la noi etc. Dar pastreaza ascutitoarea de Space Star (ce gogomanie de nume, ca pana si fostul Colt era mai spatios decat asta, nu mai zic de motoare si manevrabilitate!) si inca doua trei modele. Si gata! Asta e Mitsubishi! Pacat de o marca la un moment dat recunoscuta atat pentru motoare cat si pentru sistemul de tractiune integrala. Deh, globalizarea si nu numai lasa urme. Pacat, mare pacat...
    12 3
  • După ce se va scumpi c.e. de 8 ori, posesorii de electrice își vor smulge părul din cap
    12 2
  • Seriff
    @St M, pai motivele pentru care Mitsubishi nu mai dau 2 bani pe ce vand in Europa este fiindca nu renteaza sa modifice masinile ca sa iasa la noxe pentru a fi vandute in Europa Comunista, prefera sa le vanda in Asia si America unde nu sunt norme aberante de poluare, de-aia au ramas cu Space Star si cam atat, iar restul de masini le vand pe alte continente care inca mai au o urma de libertate ramasa in ele.
    Am spus si ma repet UE= URSS, deja se vede, avem toti cod de bara ca sa intram la mall sa ne luam sosete, asta e doar inceputul.
    O sa fie ca la 1940.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru