Mitsubishi: ”Toate modelele noastre vor avea versiuni hibride şi electrice în 4 ani”

de Bogdan Mirică
Luni, 09.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Mitsubishi a anunţat că în următorii 4 ani toată gama de modele a constructorului nipon va avea versiuni electrice sau hibride. Promotorul acestei direcţii este Outlander Plug in Hybrid EV.

Mitsubishi promite să se alinieze la cele mai stricte norme de poluare, ba mai mult să se poziţioneze înaintea rivalilor din segment. Japonezii plănuiesc în următorii ani să îşi extindă gama cu mai multe vehicule electrice şi hibride. Prima dovadă în acest sens este chiar conceptul Outlander Plug-in Hybrid EV.

Lance Bradley, preşedintele diviziei britanice Mitsubishi, a declarat că în următorii patru ani toate modelele din gamă vor fi disponibile şi într-o versiune echipată cu motor electric sau hibridă. Acestea vor ajuta producătorul să-şi reducă media emisiilor şi să ofere o eficienţă peste cea a rivalilor. Toată tehnologia necesară va fi dezvoltată şi testată plecând de la conceptul Otlander Plug in Hybrid EV, care propune deja performanţele unui V6 de 3.0 litri pe benzină.

Urmareste Automarket
Oficialul Mitsubishi nu a vrut să dea detalii despre vehiculele care vor adopta propulsie electrică sau hibridă.
Putem presupune însă că modelele mai mari, de clasă superioară, mai exact cele poziţionate peste ASX, vor avea nevoie de un tren de rulare hibrid, ce va putea fi alimentat şi de la priză. Aici intră şi viitorul L200, care nu va scăpa de această măsură.

Pentru modelele de dimensiuni mai mici, cum va fi viitorul Mirage, dar şi pentru Lancer, Mitsubishi ar putea adopta un tren de propulsie electric. 

via autoblog

Comentarii (9)

  • AndreiRN
    Mitsubishi - EU
    Toyota - US
    Asa si-au impartit piata.
    2 6
  • Europeanul
    Ce sa-si imparta frate ca Mitsubishi nu-i nicaieri la orizont. Nissan e prima marca in Europa si fabrica in Anglia la Sunderland si Spania, Barcelona. Mitsubishi...?

    http://www.automarket.ro/stiri/mitsubishi-inchide-singura-sa-fabrica-din-europa-la-finele-anului-curent-43039.html
    10 0
  • ce si cum sa imparta in SUA ? in sua mitsubishi a avut cooperare cu chrysler. abia dupa ce s-a stricat tirgul au intrat si ei pe piata nord-americana. a fost o vreme (pina in anul 2000) cind chrysler facea si ceva motoare pe licenta mitsubishi .... cind au decis sa intre singuri, au intrat oarecum prin intermediul nissan-ului care era deja f.bine stabilit acolo ! au fost reprezentantele nissan care i-au "gazduit" pe cei de la mitsubishi .... si inca nu au rezultate prea bune la vinzari desi au aproape 10 ani pe piata. toyota/honda/nissan/suzuki/subaru/mazda ei sint de vrep 40 de ani prin zona. asa ca cei de la mitsubishi ca sa isi faca rost de ceva clienti au intrat cu "cea mai mare garantie pe grupul moto-propulsor" care e data de 10 ani sau 100.000 mile/160.000 km .... si tot nu le merge bine! intre japi bataia mare e intre cei 3 : toyota/honda/nissan, dupa care vin mazda, subaru, suzuki .... piata se ajusteaza in functie de cum e perceputa marfa. si cum mitsubishi nu face masini prea frumusele nici afara nici inauntru, cum nu-s la zi nici cu ultimele jmecherii tehnice de pe masini e normal sa nu poata vinde. iar in europa .... acolo deocamdata-s sefi europenii, ca-s protejati si de legi, iar japii sint depunctati de suprataxele europenilor. unde mai pui si neobrazarea preturilor cerute de toyota (in special) care "doarme" pe "laurii calitatii legendare" si crede ca doar cu aia poti vinde o masina, in rest sa nu oferi o tinuta de drum mai buna .... si alte chestii ce ar trebui sa mai fie la indemina si ei nu le au .... asta e .... nimeni nu e obligat sa cumpere ceva anume .... se face un compromis intre mai multe date si se cumpara ceea ce convine mai mult fiecaruia.
    7 0
  • Pinguinul_nuclear
    Exact cum am precizat si eu acum 2 sapt.Se pare ca vor incepe din ce in ce mai multi producatori sa construiasca masini cu motorizari hybrid sau electrice,pentru ca asa se va cere.S-a zis clar ca pana in 2030 ,50% din autovehiculele care circula in mediul urban sa fie total electrice sau hybrid,iar din 2030 pana in 2050,toate autovehiculele,care circula in mediul urban sa fie total electrice sau hybrid.5191
    3 0
  • Pinguinul_nuclear
    Bineinteles ca vor mai putea circula si cele cu motoare clasice (diesel si benzina) numai ca vor creste taxele in asa fel incat vei fi nevoit sa renunti,si sa iti cumperi una cu propulsie hybrid ori electrica,desi in viitor bag de seama ca preturile acestor masini hybrid sau electrice,nu vor mai fi asa umflate cu pompa si isi va permite oricine .
    4 0
  • AndreiRN
    Multi citesc dar putini inteleg.
    Eu ma refeream la piata electrica/hibrida.
    1 0
  • salut andrei, pai in sua/canada vinde si nissan-ul modelul iar mitsubishi are si sa sti ca am vazut pe drum destule, chiar daca-s scumpe cit un bmw ! mai e de la chevy ..... honda si toyota inca nu au modele 100% electrice, ei au hibride .... deocamdata ....
    0 0
  • @mip...........Nu uita de noul Rav4 EV,care este un vehicul full electric,si care a aparut anul acesta.http://www.netcarshow.com/toyota/2013-rav4_ev/
    2 0
  • AndreiRN
    Chevy Volt nu se apropie de performantele si vanzarea la Prias deocamdata.
    Rav4 EV nu este 100% avand partea motoare adaugata in California de Tesla.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru