Mitsubishi: 16 modele noi vor fi lansate până în 2028, inclusiv un pick-up electric

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a dezvăluit planul său de extindere a gamei sale de modele până la sfârșitul deceniului. Astfel, constructorul japonez va lansa nu mai puțin de 16 modele noi până în 2028. Dintre acestea, unul va fi un pick-up electric, iar altul va fi un nou SUV electric.

În urmă cu puțin timp, Mitsubishi a anunțat revenirea modelului electrificat Outlander PHEV pe piața din Europa începând de anul viitor. Aceasta nu este, însă, singura noutate anunțată de constructorul nipon. Asta pentru că Mitsubishi tocmai și-a dezvăluit noul său plan de extindere a gamei sale de modele la nivel mondial până la sfârșitul deceniului.

Noul plan, numit Challenge 2025, constă în lansarea a nu mai puțin de 16 modele până în 2028. Dintre acestea, 9 modele vor fi hibride și electrice. De aici aflăm că Mitsubishi va lansa un nou succesor electric pentru emblematicul pick-up L200. În paralel cu acesta, va mai fi lansat și un alt pick-up cu motoare termice, undeva prin 2024 sau 2025.

Alături de cele două modele, niponii mai pregătesc și un SUV electric nou, cu două rânduri de scaune, care va fi lansat după 2025. Mai mult, Mitsubishi mai are în plan lansarea a altor două modele electrice, ambele dezvoltate în colaborare cu Renault și Nissan.

Mitsubishi dorește ca jumătate din vânzările sale la nivel mondial să fie reprezentate de mașini electrificate până în 2030.

Tocmai de aceea, marca japoneză a investit circa 1.5 miliarde de euro pentru aprovizionarea cu acumulatori pentru aceste mașini. Începând din 2035, Mitsubishi va avea în gamă doar modele hibride și electrice.

via Mitsubishi

Comentarii (1)

  • Colt o sa fie un Clio cu sigla de Mitsu?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru