Noua generație Mitsubishi L200: design nou și motorizări diesel cu până la 204 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a prezentat cea de-a șasea generație a modelului L200. Aceasta propune un design nou, iar gama de motorizări include, cel puțin pentru moment, doar unități diesel cu până la 204 CP.

Mitsubishi L200 este unul dintre cele mai populare pick-up-uri. Lansat pentru prima oară în 1978, L200 a fost comercializat în ultimii 45 de ani în circa 5.6 milioane de unități.

Acum, după o lungă campanie de promovare, Mitsubishi a publicat primele imagini și informații despre cea de-a șasea generație L200, sau Triton cum mai este cunoscut acest model pe anumite piețe.

Din punct de vedere estetic, avem o grilă frontală de dimensiuni generoase, faruri împărțite în două, un profil accentuat de linii sculptate și stopuri LED. Pe nivelurile de echipare superioare, grila este vopsită în culoarea caroseriei.

Fără să intre în detalii, niponii susțin că mulțumită utilizării unui oțel special, caroseria este mai ușoară comparativ cu vechiul model. Totodată, noul șasiu de tip ladder-frame este mai rigid cu 60% față de predecesorul său.

Noul L200 rămâne un pick-up care pune accent pe utilitate. Tocmai de aceea, bena a fost coborâtă cu 45 de milimetri, la 820 de milimetri, pentru o manevrare mai ușoară a încărcăturii.

Interiorul a fost revizuit și el.

Se poate observa că Mitsubishi a optat pentru ceasuri de bord analog, un display central cu touchscreen și butoane separate pentru sistemul de climatizare.

Pentru moment, noul Mitsubishi L200 poate fi echipat numai cu motorizări turbodiesel de 2.4 litri, în 3 versiuni de putere: 150 CP și 330 Nm, 184 CP și 430 Nm, 204 CP și 470 Nm. Clienții au la dispoziție fie o transmisie manuală cu 6 rapoarte, fie una automată cu același număr de trepte.

Puterea este livrată ambelor punți fie prin sistemul Easy Select 4WD, fie prin intermediul sistemului Super Select 4WD-II. Acesta din urmă propune, pe lângă diferențialul central blocabil, un al doilea diferențial cu alunecare limitată.

Cel de la volan are de ales din 7 moduri de condus: Normal, Eco, Gravel, Snow, Mud, Sand și Rock.

Suspensia a fost și ea îmbunătățită, iar sistemele Hill Descent și Hill Start Assist sunt și ele prezente.

A șasea generație Mitsubishi L200 poate fi deja comandată în Thailanda.

La începutul anului 2024, aceasta va fi disponibilă și în Japonia, pentru prima oară în 12 ani.

via Motor1

Comentarii (7)

  • Octavian
    Arata ciudat, exteriorul zici că este un extraterestru beat , la interior arata decent . Motorizarea este Ok .
    8 5
  • Geniala masina asta. Actuala iteratie e de departe cel mai reusit design. Si motorizarea Diesel e bestiala. Eu as merge pe varianta de mijloc cu 184 CP.
    Sunt curios de preturi... :)
    5 10
  • Wector
    Daca masina asta e "geniala", Raptorul de la Ford e nava extraterestra...
    15 5
  • "Design nou"
    Arata a masina veche de 10 ani.
    Interiorul e si mai vechi. Zici ca e din 2005-2006 la care s-a pus ecran de pe aliexpress, din ala care iese in sus, neintegrat deloc in bord.
    Botul masinii e direct un facelift de 2013-2014 pt aceeasi masina de 2006 mentionata la interior.
    12 6
  • Banditos
    ce naiba sa mai inventezi la o camioneta? Tot felul de briz-brizuri inutile sa para de actualitate. De motorizari se trage ca de un cal mort. Tehnologia e atat de matura incat nu poti aduce decat imbunatatiri absolut minore. Tot ce pot face e sa foloseasca materiale si aliaje noi pentru un sasiu/caroserie mai rezistenta.
    3 3
  • Daaa...exact ca la Mercedes w223,parca-i tableta de pe aliexpress tip Tesla ;-)
    0 0
  • Seriff
    @Alin, ecranul ala e pus pe absolut toate masinile de cativa ani, pe sistemul, hai sa copiem toti Tesla, arata oribil, dar asta e moda.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru