Asistent la pornirea în rampă

Engleză: Hill Holder, Hill Start Assist, Hill-Start Assist,Hill Start Assistance,Hill Start Technology,Hill Launch Assist, Start-Off Assistant,Auto Hold,Hill Start Assist Control,Auto Hold System,Auto Hold Assist,Hold Assist


Sistem de asistență a șoferului care împiedică mașina să coboare gravitațional cu spatele pe o rampă, ajutând astfel la plecarea de pe loc în condiții de înclinare de peste 3%. Sistemul simulează practic o plecare cu frâna de mână trasă, împiedicând mașina să ruleze involuntar cu spatele după staționarea temporară în rampă.

Tehnologia folosește frânele până în momentul în care ambreiajul ajunge la punctul de fricțiune. Sistemul este operat prin unitatea hidraulică ABS/ESP: când șoferul apasă frâna ca să oprească mașina, sistemul menține automat forța de frânare pe toate cele patru roți după ce șoferul ridică piciorul de pe frână.

Pachetul este disponibil atât pe mașini cu transmisie manuală, cât și cu transmisie automată.

De obicei, sistemul este activ pentru câteva secunde după ridicarea picioarelor de pe pedala de frână și se dezactivează în momentul în care mașina se pune în mișcare spre înainte prin apăsarea pedalei de accelerație.

În versiunile sale avansate, de tip Auto Hold, sistemul folosește aceeași tehnologie pentru a împiedica mașinile cu transmisie automată să ruleze înainte la semafor.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru