Mobilitate la un alt nivel: Toyota ajută nevăzătorii să se ghideze în interiorul clădirilor

de Daniel Popescu
Duminica, 13.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota dezvoltă un dispozitiv dotat cu senzori şi camere video care ajută persoanele nevăzătoare să se ghideze în interiorul clădirilor.

Toyota nu se ocupă doar cu producţia de maşini, întrucât are şi un departament special botezat Toyota Partner Robot Group care dezvoltă o serie de proiecte în domenii adiacente.

Cel mai nou program poartă numele Project Blaid şi vine în sprijinul persoanelor nevăzătoare prin intermediul unui dispozitiv care se montează pe umeri. Acesta este dotat cu camere video capabile să identifice lifturi, toalete, intrările în magazine sau ieşirile, iar o serie de senzori şi microfoanele incorporate vor permite dispozitivului să comunice informaţiile persoanei nevăzătoare. În acest fel, persoanele se vor putea deplasa cu mai multă uşurinţă prin clădiri în funcţie de destinaţie.

Pentru moment, dispozitivul este în fază de dezvoltare, însă inginerii se gândesc deja la o versiune nouă care va integra şi hărţi, pe lângă posibilitatea de a identifica obiecte sau de a recunoaşte feţele persoanelor din jur. Chiar dacă nu există încă o versiune finală, Toyota a prezentat şi un clip video cu modul în care va funcţiona noul dispozitiv.

Via The Next Web

Comentarii (2)

  • un asemenea dispozitiv ar trebui facut cadou dobitocilor de romani care cumpara masini nemtesti .... chiar si asa nu vor sa vada adevarul ! prosti dar cu nasul pe sus....
    8 4
  • @......
    si la masinile japoneze ce e asa special????? da-mi 2 motive sa imi iau masina japoneza.....lumineaza-ma, arata-mi calea.......retardat cu 4 clase, pardon stele
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru