Model 3, succes și problemă pentru Tesla: adună 82% dintre vânzările mărcii, dar vine cu o marjă de profit mai mică

de Mircea Meşter
Joi, 03.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
8 din 10 mașini vândute de Tesla în cel de-al treilea trimestru al anului este un Model 3. Deși cifrele sunt excelente și au dus la un record de producție pentru companie, marja de profit mică caracteristică unui model mai accesibil le creează probleme americanilor.

Vești amestecate pentru fanii Tesla. Conform statisticilor oferite de compania americană și valabile pe al treilea trimestru al anului (iulie-septembrie 2019), brandul producător de modele electrice a reușit să-și depășească recordul absolut de producție, atingând un volum de 96.155 de unități, cel mai mare din istoria companiei. Cu toate acestea, compania a scăzut pe bursă după anunțarea rezultatelor din simplul motiv că livrările (97.000 de unități) nu s-au ridicat la nivelul anunțat ca obiectiv (99.000).

Foarte interesant este faptul că 79.600 dintre cele 97.000 de mașini livrate sunt reprezentate de diferite versiuni ale lui Model 3, cel mai accesibil model al gamei adunând astfel în jur de 82% din vânzări. 

Paradoxal, succesul lui Model 3 le cauzează probleme de profitabilitate celor de la Tesla, care se află în situația în care marja de profit per mașină vândută este mai mică decât în cazul lui Model S sau Model X, modele mai scumpe ale căror cifre de vânzări se află în scădere. 

via elmundo

Comentarii (2)

  • paradox ?
    io nu vad nici unul ...

    e ceva cit se poate de logic ...
    chiar fara model3 nu ar fi avut ei profitabilitate prea mare ... pt ca volumele de masini vindute ar fi fost f mici si nu ar fi acoperit cheltuielile nici macar in proportia in care le acopera acuma !
    dezvoltarea X si S e costisitoare ...
    volumele de vinzari sunt la fel pt X si S ... ca aia care-si permit model3, sunt mult mai "amariti" in general decit cei ce-si permit S sau X care-s cu vreo 100.000 $ mai scumpe !!!
    iar cei care iau model3 pot fi atrasi de concurenta ... ca acu s-a mai inmultit ...
    banuiesc ca-s prea putini bogatanii care dau un S pe un model3 ...

    probleme ?
    doar cele inventate de presa ...

    drumuri bune s-aveti !
    7 0
  • Edikkk
    Era un lucru aşteptat, creşterea vine din volum...
    Nimic neaşteptat, de fapt a fost planificat de Tesla.

    Eu aş vrea să văd cu mare interes Semi Truck când îl scot la vânzare.. problema cea mai mare că deşi au tot, absolut tot, nu pot produce destule baterii în viteză şi pentru semi.

    Să vedem după ce produce fabrica din China ce o să se întâmple.

    Mai trebuie o giga factory...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru