Modificări la încărcarea mașinilor electrice în rețeaua Renovatio din cadrul hypermarket-urilor Kaufland: gratuit doar la cumpărături de minim 500 de lei pe lună

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 22.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Încărcarea mașinilor electrice în rețeaua Renovatio din cadrul hypermarket-urilor Kaufland va rămâne gratuită începând din luna octombrie doar la cumpărături de cel puțin 500 de lei pe lună.

Lanțul de hypermarket-uri Kaufland a anunțat miercuri o serie de schimbări în cadrul parteneriatului pe care îl are cu Renovatio pentru stațiile de încărcare pentru mașini electrice din parcările sale.

Până acum, Kaufland a suportat costurile de încărcare pentru mașini electrice pentru toate persoanele care încărcau mașinile în parcările sale, însă începând din 1 octombrie va introduce o condiție.

Astfel, această politică va rămâne valabilă doar la efectuarea a cel puțin 4 cumpărături săptămânale în orice hypermarket Kaufland cu o valoare totală de cel puțin 500 de lei. Fiecare bon fiscal trebuie să aibă o valoare de cel puțin 100 lei. În plus, validarea cumpărăturilor se face prin scanarea cardului digital Kaufland Card la casa de marcat.

În schimbul acestor cumpărături, clienții vor primi automat în contul Kaufland Card 5 cupoane pe care le vor putea utiliza pentru 5 sesiuni de încărcare a mașinii electrice pe parcursul lunii viitoare.

Astfel, acest regulament se va aplica din 1 octombrie pentru cumpărăturile efectuate în cursul lunii septembrie.

Pentru a face tranziția la noul sistem, clienții care au card Kaufland Card vor primi gratuit cupoane în lunile august și septembrie indiferent dacă au făcut sau nu cumpărături în hypermarket.

După 1 octombrie, clienții care nu îndeplinesc condiția cumpărăturilor minime lunare de 500 de lei vor plăti tarifele standard aplicate de rețeaua Renovatio pentru încărcarea mașinilor electrice.

În prezent, tarifele standard sunt de 1.45 lei pe unitate (1.45 lei pe kWh) pentru mașinile electrice care se încarcă la o putere cuprinsă între 4 kW și 22 kW și de 1.95 lei pe unitate (1.95 lei pe kWh) pentru mașinile care se încarcă la stații de încărcare rapidă (DC) cu peste 22 kW.

Recent, Renovatio a inaugurat în Târgu Mureș o stație de încărcare rapidă de 150 kW amplasată în parcarea Shopping City. Până la sfârșitul anului, Renovatio va instala stații de 150 kW - 175 kW și în Timișoara, Sibiu și București, pentru ca în 2021 să continue extinderea cu astfel de stații și în Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Bacău și Iași.

Via Renovatio

Comentarii (28)

  • Niggapls
    Cand ceva este gratuit inseamna ca tu esti produsul.
    Deindata ce vor fi destui nechubzuiti cumparatori de masini electrice ciocanul va cadea!
    25 6
  • Si cascavalul din cursa e gratuit pentru soarece.
    21 6
  • Cam devreme au inceput. In cativa ani vor veni si taxele, in functie de putere si marime a bateriei.
    18 6
  • La anul,,pragul va creste la 1000 de lei cumparaturi..)))..Sa-i spunem infocatului Buhnici,,sau sa-l intrebam cand vine statul si cu ceva accize,,tva marit in pretul kw
    19 5
  • Gata? S-a terminat cu prima doza gratis?
    19 5
  • NU ESTE ADEVARAT ! Cum nici Covidu' nu exista ! Energia electrica nu costa, incarcatul masinilor electrice este ZERO costuri ! Cum adica cum !? Pai sa vina Edikkk sa va repete ca la niste babe surde : pai ba.. "taranilor" ( ca sa nu folosesc chiar termenul lui)...luati-va ba intai case/vile , apoi instalati-va ba incultilor neste panouri solare , wallboxuri, trifazice ,etc,etc ..si apoi va luati masina ..bai descultilor si morti de foame care sunteti ...nu stati ca soarecii la bloc ..!
    23 3
  • renovatio
    Dupa cum ii spuneam unui prieten in toamna anului trecut, inainte de a-si cumapara un E-Golf, curentul nu va fi mult timp gratis la punctele de incarcare din oras.
    Acum, nu numai ca nu este gratuita incarcarea masinii electrice, dar costa de 3 ori mai mult decat la priza de acasa.
    14 4
  • Marius
    Nu cumparati electrice ca nu sunt bune!
    Trebuie sa platesti curent la incarcare.
    Motorina si benzina sunt ieftine si taxele foarte mici:) Mai ales pentru producatorii care inseala statul cu declaratii de norme de poluare ilegale :))
    Asta e cand pute la evacuare a Diesel, electricele nu sunt bune. In curand se va reveni la diesel, deci pastrati-le si veti rade de cei mai fraieri cu electrice asa cum se intampla in Norvegia, Germania, Olanda, etc.
    11 12
  • Se intampla la noi ce se intampla si in Norvegia, Vrei sa incarci repede, platesti mai mult.

    Acum in Norvegia, incarcarea electrica este echivalentul alimentarii cu motorina.
    9 6
  • Cei de la Kaufland nici nu sunt de acuzat, vor cumva sa fidelizeze consumatorii, nu sa stea toti uber-istii sa incarce masinile la ei.
    19 1
  • N-am masina electrica desi mi-ar placea una mica sa merg in oras si ma ajuta si faptul ca stau la casa. Nu sunt fan masini electrice si imi displace 'disperarea' in promovarea acestora. Dar iubesc masinile, cum cred ca sunt toti care citim si scriem p-aici. Ce nu inteleg, lasand la o parte afinitatile personale, este de ce majoritatea care au scris la articolul asta vor sa moara si capra vecinului...asta mi se pare intruchiparea 'romanismului'..bleac
    12 5
  • @joe... lui ca lui dar ce faci cu green-Alex,ace-Craiova și ceilalți talibani simpatizanți ai lui litiu ion?
    4 6
  • Curentul in România e foarte ieftin și nepoluant... majoritar din hidrocentrale... Hahaha ...dar nimeni nu spune nimic de Microhidrocentralele de pe râurile de munte care au afectat iremediabil ecosistemul...
    7 4
  • loeugen
    Iar tu numai la asta te gandesti cand iti incarci telefonul, corect?

    Nici nu stiu cum de poti dormi. Nu ai cosmaruri?
    4 4
  • Edikkk
    Ha ha ha, au început babele că s-a terminat moca !!!

    De fapt, nu s-a terminat moca, ai dacă faci cumpărăturile bi săptămânală sau lunară. Deci mai este gratis în anumite situaţii.

    Corect, bravo dle Ciprian Bri , un motiv este evitarea celor care abuzau.


    1) va dat vreo benzinărie vreodată UN PLIN DE BENZINĂ / MOTORINĂ , în masă aşa, nu la loz în plic... ???

    Aud???

    NICIODATĂ !

    2) costă de 3 ori mai mult decât acasă

    Dăăăăhhhh !!

    Arată cât de ieftină este încarcarea acasă şi că în oraş este contra cost pentru că plăteşti şi viteza de încărcare
    Plăteşti timpul , investiţiile şi calitatea.
    9 13
  • Nu-i nimic... cumpărați azi un tv din kaufland... încărcați moca și mâine când încărcați iar îl returnați pe asta și luați altu... evident pt încărcarea de mâine...s ca văd cum mai faceți voi turul României... va luați o remorca in care sa puneți cumpărăturile...
    8 4
  • școală școală școală
    "va dat vreo benzinărie vreodată UN PLIN DE BENZINĂ "

    v-a se scrie cu cratima
    v liniuta a

    ai inteles Edikkk?

    Ti s-a mai zis pe aici ca n-ai prea trecut pe la scoala, dar se pare ca n-ai fost deloc.

    Si pana sa-ti pui baiete incarcare acasa (adica sa te lase parintii sa tragi un prelungitor de la voi la etajul 10) mai invata sa scrii.

    Apoi ca sa nu deturnam articolul in sensul dorit de orice analfabet functional, iti precizez clar ca ideea in acest text este ca, scumpirea combustibilului pentru BEV uri a inceput si va fi pe trend ascendent de acum incolo. Deci cei care aveau fetisul sa stea cu orele la Kaufland nu vor mai lua curent pe gratis decat daca cheltuie peste 500 de lei pe luna acolo si numai acolo. Haaaa ha ha ha.. TZEAPAAA
    8 5
  • @școală școală școală
    deci sunt trei care n-au fost pe la scoala si au dat manuta rosie. lol
    Sau s-au (e bine cu cratima aici?) suparat ca trebuie sa cheltuie acum 500 de lei in celalalt capt al orasului la kaufland.
    3 0
  • Cu lucratul de acasa, din pricina pandemiei, m-am mutat temporar la tara unde mai stateam vacantele de vara cand eram copil.
    Intre timp s-a construit o canalizare, s-au adus niste tomberoane (pe fonduri UE si PNDL cat sa-si traga si primarul partea).
    Oamenii ce zic? Pai daca te legi la canalizare e abonament lunar, la fel si pentru gunoi, nu ne trebuie. E gratuit sa aruncam mizeria la garla unde apa o ia si ne scapa de ea.
    Ideea oameni buni, e ca evident nimic nu e gratis, insa nu-i in regula nici sa aruncam mizeria peste gard la altii.
    Progresul duce inevitabil la ieftinirea si imbunatatirea electricelor, nu vad de ce atata patima.
    Inclusiv tranzitia catre automobilele cu combustie interna a urmat aceiasi pasi, ba chiar a fost un proces mult mai lung decat ce se intampla acum: fiabilitate mica, cost urias al unui automobil, benzinarii inexistente, drumuri de pamant.
    La noi nici etapa carutele nu e terminata.
    7 3
  • Edikkk
    Băi ăsta cu şcoala, învaţă măcar să scrii cu diacritice, ok?

    Ai găsit şi tu o cratimă şi îţi dă dreptul să negi tu ideea sau realitatea.
    2 4
  • @vali Sunt de acord cu tine, dar...

    Nu mi se pare ok ca statul sa dea 10.000 euro pentru achizitia unei masini electrice. Pe ce parte ai intoarce problema, nu este ok. Eu nu sunt de acord sa dau bani(multi) ca altii sa-si ia masina. Salvarea planetei(asta e motto-ul electricelor) nu se face prin cumpararea de masini. Sa se faca trotuare! Sa se faca spatii verzi! Hai sa incurajam mersul pe jos! Cu banii aia se pot face foarte multe...

    Si eu imi pastrez parerea mea (a mea): Viitorul nu este electric! Sunt prea multi daca: daca ai casa, daca pun incarcatoare rapide, daca se dezvolta baterii mai performante.

    Dar poate din infuzia asta de resurse o sa iasa ceva bun...
    5 1
  • Edikkk
    Sincer nici eu nu sunt pro bonus maşini electrice, sume foarte mari

    Tot bogaţii şi le cumpără care oricum au ceva caşcaval

    Un 1000-2000€ hai poate, dar 10.000€ ... foarte mult


    Dar asta este Europa în care trăim.
    4 1
  • @Vali : "Progresul duce inevitabil la ieftinirea si imbunatatirea electricelor, " - cate exemple imi poti da ? Tehnologia va evolua continu si va fi intotdeauna din ce in ce mai scumpa, te asigur. Vor avea grija de asta toate companiile implicate. Eu nu imi aduc aminte de 30 ani de zile incoace sa fi dat mai putini bani pe produse ce incorporeaza tehnologie sau orice tine de tehnologie. Frigidere, masini spalat,aparate AC, etc - au toate aceeasi tehnologie ca acum 50 ani ,dar sunt in continuare din ce in ce mai scumpe. Aaaa..ca isi permit din ce in ce mai multi sa le cumpere asta este total altceva , dar intotdeauna vor fi mai multi care nu isi vor permite. Parcul auto mondial este atat de mare incat si peste 100 ani va fi cerere mai mare decat oferta la electrice. Asa ca nu te astepta sa vezi tu masini electrice mai ieftine prea curand ( in viata asta) sau energie electrica in nici-un caz . Trebuie sa fii prea naiv sa crezi asa ceva. Ti-a parut tie ca motoarele diesel de exemplu erau din ce in ce mai ieftine dupa atatia zeci de ani de dezvoltare si cand aveau deja pondere de peste 50 % in Europa si produse de toti constructorii ? NU, erau din ce in ce mai scumpe fiindca aveau grija sa vina cu 'imbunatatiri" in mod constant si cu performante mai bune . O sa aiba grija sa faca la fel si cu electricele, stai tu linistit.
    4 2
  • @CiprianBi: Subventia intradevar e unul din argumentele valide in discutie. Insa orice cheltuiala din bugetul comun este o "subventie" si o discriminare pozitiva a unei categorii a populatiei: investitiile in strazi sunt pentru cei care au masini (discriminati sunt cei care ar merge cu trenul sau doresc mai multe piste de biciclete), invatamantul gratuit e pentru cei care au copii, subventii Radet vs centrala de apart, scutiri de impozite pentru anumite categorii. Toate "subventiile" enumerate ar trebui sa aiba cate o parte buna (si au multe din ele), iar pentru electrice este aerul mai curat din oras. Evident nu-i suficient.

    @pipo: nu stiu cum sa incep aici. Daca spun cazul meu ca nu aveam masina de spalat in anii 90, telecomanda in punga la primul tv color, erau 4 masini pe toata scara de bloc de 4 etaje, un cos de supermarket plin nici prin vise nu ne trecea, o sa-mi zici ca eram veniti dupa comunism. Lasand la o parte asta, am cumparat recent o masina de spalat Whirpool cu 600 RON, tv-urile ne permitem 4k fara probleme in toate camerele, telefoane nu mai zic, masini fie ele si sh sunt mai multe pe familie. Vorbesc aici de puterea de cumparare, preturile cresc sustinute de inflatie, dar si veniturile au crescut in ritm si mai alert.
    4 3
  • școală școală școală
    bah asta fara scoala. Eu pot imediat sa-mi pun diacritice pe telefon si sa le folosesc, insa tu analfebatzel nu vei invata niciodata sa scrii corect romaneste. Si nu te crede vizionar si progresist ca esti un simplu analfabet functional.

    oau, sunt patru analfabeti suparati!

    Concluzia ramane. Vom plati current din ce in ce mai scump, inclusiv la automobile.
    4 2
  • Edikkk
    Ha ha ha,

    Măi şcoală de 3 ori - bagă degetele undeva, vezi - nu în priză - că ţi se pare scump curentul.
    2 5
  • @vali :pai spui exact ce am spus eu mai sus, ca a crescut puterea de cumparare , nu ca s-a ieftinit ceva . Daca tu crezi ca e ok sa fie un produs din ce in ce mai scump odata ce creste puterea de cumparare , este treaba ta , parerile sunt impartite aici ,dar este o capcana din orice punct de vedere (mai ales macrofinanciar) si pe asta se bazeaza de fapt toata strategia producatorilor in general. Nu intru in detalii. Dar, atunci scrieti p-aici corect : NE ASTEPTAM SA CREASCA PUTEREA DE CUMPARARE IN CURAND SI NU CA SE IEFTINESC ELECTRICELE !
    3 0
  • școală școală școală
    5 analfabeti care dau cu rosu + enervare din ce in ce mai mare la edikel
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru