Morgan prezintă noul Plus 8 GTR, cel mai puternic model din istoria mărcii

de Alexandru Monenciu
Joi, 09.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Morgan tocmai au lansat cel mai puternic model din istoria companiei. Numele său este Plus 8 GTR, iar producția va fi limitată la doar 9 exemplare.

Marca britanică Morgan este una dintre puținele care îmbină vechiul cu noul și care le permite clienților să aibă o legătură strânsă cu viitoarea lor mașină pe tot parcursul stagiului de fabricație. Iar acum, tocmai a prezentat cel mai puternic model din istoria companiei: Plus 8 GTR.

Producția va fi limitată la doar 9 exemplare. Primul a fost finalizat în nuanța exterioară Albastru Yas Marina, una pe care o regăsim în paleta de culori a bavarezilor de la BMW.

Și nu este singurul lucru împrumutat de la marca germană. Sub capotă, noul Morgan Plus 8 GTR ascunde un motor V8 de 4.8 litri, de proveniență BMW. Cunoscut de asemenea după codul N62B48, acesta a fost utilizat în trecut de mai multe modele BMW, inclusiv de X5 4.8i/4.8 iS.

În cazul modelului britanic, unitatea dezvoltă 375 de cai putere. O nouă evacuare sport și un răspuns îmbunătățit al accelerației completează pachetul tehnic al noului Plus 8 GTR. Clienții vor putea opta atât pentru o transmisie manuală cu șase trepte, cât și pentru una automată.

Potrivit Morgan, cinci exemplare vor ajunge în alte piețe, iar restul rămân în Marea Britanie.

Tocmai de aceea, Plus 8 GTR este disponibil fie cu volan pe partea stângă, fie pe partea dreaptă.

via Morgan

Comentarii (8)

  • Edikkk
    Cu cât le vine sfârşitul maşinilor cu motor termic poluant şi mare generator de emisii care duc la încălzirea globală, cu atât au motoare mai mari şi / sau cu mai mulţi cai putere

    doar doar clienţii sunt păcăliţi, orbiţi, minţiţi de adevărul care îl reprezintă aceste maşini cu tehnologie antică al căror loc este doar la muzeu

    Ruşinică

    PS ca de obicei, sperăm să cu cenzurăm
    2 25
  • Tu esti de pus la muzeu.
    La Antipa.
    Sectia decerebrate.
    15 1
  • Cum spunea cineva, în 10 ani când, poate, vom avea şi noi autostrăzi, vom merge cu maşini electrice la consum (dacă nu se întâmplă ceva cu bateriile până atunci)! Merg cu 130 pe autostradă şi trec pe lângă Tesla Model S care merge pe prima bandă...
    11 0
  • @zagado
    si totusi... nu e nicio problema. crezi ca pe cel cu tesla il intereseaza ca ai trecut tu de el? iti spun eu sigur ca nu-l intereseaza asta sau ce crezi tu sau oricine altul despre el. ala si-a luat tesla din alte motive, constient inca de cand a pus banul jos ca se va lasa depasit pe autostrada de multe vw up si fiaturi 500 si nu vede nicio problema in asta. cel mult, problema e poate doar in capul celui cu up sau 500.
    0 11
  • @@zagado26 - Îmi plac electricele dar momentan nu e nici o "sfârâială" să ai una decât dacă o foloseşti exclusiv în oraş. Pentru asta sunt superbe! Pentru drumuri lungi însă, durata traseului se va prelungi cu câteva ore, asta dacă n-ai ghinionul celui care s-a trezit că vara i s-a încins bateria şi maşina a intrat în "limp mode" şi deşi a lăsat-o să se răcească suficient tot n-a putut-o folosi aşa cum trebuie. Nu mai vorbesc de lipsa unor staţii de încărcare funcţionale. Şi vreau să dau exemplul unor ziarişti francezi care au făcut un traseu Franţa - Belgia şi au fost sideraţi de numărul de staţii de încărcare defecte deşi pe aplicaţii apăreau ca funcţionale. Mai e de aşteptat. Părerea mea...
    10 0
  • @@zagado
    da totusi ce-l intereseaza pe detinatorul de tezla? Dupa parerea ta.
    De ce si-a luat tezla, ca nu cred ca pentru a merge incet?
    8 2
  • @zagado
    da, mai e de asteptat, dar nu mult. apreciez insa raspunsul tau.

    mai @tatraurs...nu merita sa stau sa-ti explic tie ce si cum...oricum n-ai intelege pentru ca tu ai dovedit ca ai niste limitari peste care ti-e aproape imposibil sa treci si oricum n-ai tu nici in clin nici in maneca cu tesla ca marca/masina sau cu proprietarii de tesle. tu da blana acolo fericit la cazanul tau si nu te mai baga in subiecte care sunt peste puterea ta de intelegere...ca ai mai incercat si ai sfarsit in ridicol.
    1 10
  • deci nu stii pentru ca nu esti detinator de tezla. Daca totusi ai idee de ce spune-ne. Nu numai defunctul tatra ar fi curios, ci si noi toti ceilalti.
    Altfel ramanem cu impresia ca detinatorii de tezla isi cumpara acea masina pentru placerea de a merge in spatele tirurilor cu 90 la ora.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru