Motorizare nouă pentru Bentley Flying Spur: V8 de 4.0 litri cu 550 de cai putere și 770 Nm

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 14.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a prezentat noul Flying Spur V8. Modelul producătorului britanic echipat cu propulsor de 4.0 litri dezvoltă 550 de cai putere și 770 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 4.1 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 318 km/h.

La jumătatea anului trecut, Bentley a prezentat noul Flying Spur. În momentul lansării, modelul producătorului britanic putea fi comandat doar cu un motor W12 de 6.0 litri capabil să dezvolte 635 de cai putere și 900 Nm.

Acum, Bentley lansează o motorizare nouă pentru Flying Spur: V8 de 4.0 litri. Propulsorul pregătit de constructorul britanic dezvoltă 550 de cai putere și 770 Nm între 2.000 și 4.500 rpm. Motorul dispune și de o funcție care dezactivează patru cilindri atunci când cuplul necesar nu trece de 235 Nm, iar turația motorului este mai mică de 3.000 rpm. Reprezentanții Bentley spun că această modificare a funcționării motorului are loc în 20 de milisecunde.

Comparativ cu versiunea cu motor W12, noua variantă V8 este mai ușoară cu 100 de kilograme. Standard, noul Bentley Flying Spur V8 va fi echipat cu o suspensie pneumatică, Torque Vectoring by Brake și sistem Drive Dynamics Control. Opțional, clienții pot comanda bare antiruliu active comandate printr-un sistem electric la 48V și sistem de direcție integrală.

Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.1 secunde.

Viteza de top comunicată de britanici este de 318 km/h.

Șapte culori de caroserie sunt standard pentru Flying Spur V8, iar clienții vor putea opta și pentru pachetul Blackline (accesorii exterioare închise la culoare în locul celor cromate). Tot la exterior, clienții vor primi jante cu design diferit, un sistem de evacuare cu patru terminații și denumirea "V8" pe aripile laterale.

Interiorul nu a suferit modificări comparativ cu modelul echipat cu motorul W12, iar clienții vor putea comanda atât o variantă cu patru locuri, cât și o versiune cu cinci locuri.

Listele de precomenzi au fost deja deschise pentru piețele din Europa, iar oficialii Bentley spun că primele exemplare Flying Spur V8 vor fi livrate începând cu finalul acestui an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru