Motorul V8 de 4.4 litri a fost introdus și pe SUV-urile BMW X5 și X7: unitatea pe benzină oferă 530 CP și 750 Nm

de Cornel Șocariciu
Marti, 28.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a introdus motorizarea V8 de 4.4 litri cu 530 CP și 750 Nm și pe noile SUV-uri X5 și X7. Producția noilor versiuni demarează în luna august, iar primele livrări sunt așteptate în toamna anului curent.

În a doua jumătate a anului trecut, BMW a introdus în gamă noua generație X5 și noul X7. Acum, cele două SUV-uri pregătite de producătorul german primesc o motorizare nouă.

Vorbim despre BMW X5 M50i și BMW X7 M50i. Versiunile vor fi echipate cu motorul V8 pe benzină de 4.4 litri, unitate preluată din gama lui Seria 8.

Motorul V8 dezvoltă 530 de cai putere între 5.500 și 6.000 rpm, iar cuplul motor maxim oferit este de 750 Nm începând cu 1.800 rpm. În aceste condiții, BMW X5 M50i accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.3 secunde, în timp ce versiunea X7 M50i este mai lentă cu 0.4 secunde.

Standard, cele două versiuni sunt echipate cu transmisia sport Steptronic cu opt rapoarte și cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. În plus, echiparea standard a noilor versiuni include și următoarele: diferențial sport M, suspensii mai rigide, evacuare sport M și un sistem de frânare sport dezvoltat tot de divizia de performanță a constructorului german.

Din punct de vedere estetic, X5 M50i și X7 M50i propun prize de aer mai mari, un splitter frontal nou, praguri laterale modificate și un difuzor restilizat.

Pentru interior, nemții au pregătit un volan M îmbrăcat în piele, tapițerie din Vernasca cu suprafețe performate și o serie de accesorii din aluminiu.

Conform oficialilor BMW, producția noilor versiuni va debuta în luna august, urmând ca livrările să înceapă în toamna anului curent.

Comentarii (4)

  • Da' consumu'!? Cat e consumu!?

    V8 pe un X7
    4 1
  • Rudolf D.
    Cine isi cumpara un pachebot din asta sigur nu e interesat de consum. Doar daca e un cocalar parvenit.
    6 2
  • Andrei
    Pana la un punct, nu e interesat. Dar daca faci 300km cu un plin in oras sau in zone aglomerate iti dai seama de ineficienta motoarelor mari pe benzina pe astfel de masini.
    2 0
  • PacMan
    Nu este chiar asa domnule Rudolf. Una este sa ai consum de 10-14-16, si alta e sa sara de 20 doar ca sa iti . Sau poate exista fani care vor sa alimenteze de 5-6 ori pe luna. Or fi si d-astia...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru