Nasser Al-Attiyah a câştigat a treia etapă din Raliul Dakar

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.01.2011
Nasser Al-Attiyah a obţinut prima victorie de etapă în Raliul Dakar 2011, însă Carlos Sainz rămâne lider în clasamentul general după primele trei runde.

Plecat de pe poziţia a treia în clasamentul general, Nasser Al-Attiyah a reuşit să obţină victoria în cea de-a treia etapă a Raliului Dakar, după ce a terminat traseul dintre localităţile San Miguel de Tucuman şi San Salvador de Jujuy în 3 ore, 42 de minute şi 20 de secunde.

Cu toate acestea, qatarianul şi-a manifestat în mod public nemulţumirea privind performanţele maşinii sale, fiind îngrijorat de problemele întâmpinate la motor în fiecare dintre cele trei zile ale competiţiei.

"Sunt foarte dezamăgit. Am avut exact aceeaşi problemă ca şi luni, am pierdut complet puterea după 200 km. Nu ştiu de ce, dar este a treia zi când se întâmplă. Am câştigat un minut şi 30 de secunde în faţa lui Sainz în prima parte, dar am pierdut conducerea în sectorul tehnic unde trebuie să utilizezi prima, a doua şi a treia treaptă de viteză. Trebuie să rezolvăm problema. Nu-mi pasă de timpul sau de victoria obţinută. Miercuri vor fi dune şi nisip fin (n.r - pe traseu) şi asta va fi o problemă", a precizat el.

Al-Attiyah a fost urmat la 25 de secunde de Sainz, în timp ce legenda Stephane Peterhansel a ocupat poziţia a treia, coborând la peste patru minute în spatele spaniolului în clasamentul general.

Iată clasamentul primilor 5 piloţi din etapa a treia a Raliului Dakar:

1 Nasser Al-Attiyah (VW) in 3:42m20
2 Carlos Sainz (VW) +0:00m25
3 Stephane Paterhansel (BMW) +0:00m59
4 Krzysztof Holowczyc (BMW) +0:05m30
5 Giniel de Villiers (VW) +0:05m53

După primele trei runde, clasamentul general se prezintă astfel:

1 Carlos Sainz (VW) in 9:12m05
2 Nasser Al-Attiyah (VW) +0:03m34
3 Stephane Peterhansel (BMW) +0:04m19
4 Giniel de Villiers (VW) +0:16m57
5 Krzysztof Holowczyc (BMW) +0:21m49

MANI GYENES, LOCUL 46 LA CLASA MOTO

Spaniolul Marc Coma a câştigat a treia etapă din Raliul Dakar la la clasa moto după ce a fost cronometrat cu 4 ore, 18 minute şi 55 secunde, însă Cyril Despres rămâne lider în clasamentul general. Între timp, românul Mani Gyenes a ocupat locul 46 în clasamentul etapei, coborând până pe locul 32 în clasamentul general, iar Marcel Butuza a coborât pe 95 la general după ce a terminat ziua doar pe locul 107.

Comentarii (1)

  • Lupta e stransa, sa speram ca asa va fi pana la final...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru